Sbanken

Kutter renten med inntil 0,5 prosentpoeng

Del

Sbanken har i dag besluttet å kutte renten på lån og innskudd. På samme tid senker Sbanken også renten på mellomfinansiering for å hjelpe kunder i det som nå er en krevende tid.

Med bakgrunn i det ekstraordinære rentekuttet Norges Bank gjennomførte i uke 11, foretar Sbanken rentekutt på inntil 0,5 prosentpoeng.

- Koronasituasjonen påvirker våre kunder på ulike måter og vi ønsker å bidra i å lette på hverdagen til de vi kan. Kunder med høy belåningsgrad på sine boliglån er blant de som denne situasjonen rammer verst. Med bakgrunn i det, ønsker vi å gi de høyeste rentekuttene til kundene med de høyeste belåningsgradene. Vi har også besluttet å senke renten på kunder med mellomfinansieringslån hos oss, som representerer en gruppe som nå står i en svært spesiell situasjon preget av høy usikkerhet, sier Øyvind Thomassen, daglig leder i Sbanken.

Renten på mellomfinansiering senkes med inntil 1,06 prosentpoeng, og det med umiddelbar virking.

- I tillegg til kuttene vi i dag gjør på rentenivåene, har vi allerede gjennom helgen valgt å støtte mange kunder gjennom denne krevende perioden ved å utvide kriteriene for innvilgelse av avdragsfrie perioder på boliglån, noe mange allerede har valgt å benytte seg av og er takknemlige for å ha fått, sier Thomassen.

*Sbankens kunder vil bli varslet om endringene i sine boliglån i løpet av kort tid. For eksisterende lånekunder gjelder endringen fra 30. april 2020. For nye lånekunder gjelder endringen fra 18. mars. Innskuddsrentene endres 18. mai. Prislistene blir oppdatert på Sbanken.no i løpet av onsdag 18. mars.

Kontaktdetaljer:

Investor Relations:
Jesper M. Hatletveit, IR-ansvarlig, Sbanken ASA, +47 959 40 045
Henning Nordgulen, CFO, Sbanken ASA, +47 952 65 990

Mediekontakt:
Kristian K. Fredheim, Kommunikasjonssjef, Sbanken ASA, +47 924 47 407

Kontakter

Bilder

Om Sbanken

Sbanken
Sbanken
Postboks 7077
5020 Bergen

55 26 00 00https://www.sbanken.no

Sbanken er en teknologibedrift med banklisens. Vi er en landsdekkende bank med hovedkontor i Bergen. Vi har over 400 engasjerte medarbeidere, et sterkt fagmiljø og 450 000 fantastiske kunder som vi er veldig stolte av. Våre verdier er: Enkel. Åpen. Skvær. Vennlig rebell.

Følg saker fra Sbanken

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sbanken på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sbanken

Sbanken ASA tar markedsandeler innen fondssparing i fjerde kvartal14.2.2020 07:00:00 CETPressemelding

Sbanken fikk et resultat før skatt på 214,1 millioner kroner i fjerde kvartal 2019. Netto renteinntekter økte med 67,0 millioner kroner og netto provisjonsinntekter økte med 7,5 prosent fra fjerde kvartal 2018. Engangseffekter for nedskriving av immaterielle eiendeler, salg av en portefølje av misligholdte lån og kostnader tilknyttet endringer i ledelsen påvirket resultat før skatt negativt med 50,7 millioner kroner.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom