Sbanken

Kutter prisen på over 400 fond

Del

Nå blir det billigere for nordmenn å spare i fond. Sbanken mener fondsdistributører tar seg for godt betalt av norske sparere. - Norske sparere kan enkelt spare tusenlapper, sier Sbanken. Forbrukerrådet jubler for grepet.

Rundt 1,5 millioner nordmenn har penger plassert i aksjefond, ifølge Verdipapirfondenes forening (VFF).

- Uansett hvilken distributør du velger å kjøpe et bestemt fond fra, vil innholdet i fondet være det samme. Hvorfor skal du da betale unødvendig ekstra for eksakt samme vare, spør daglig leder i Sbanken, Magnar Øyhovden.


Gir provisjonen tilbake til kundene
Fondssparing må bli enklere og billigere, mener Sbanken.
– Siden vi startet som Skandiabanken har vi alltid vært opptatt av å redusere kostnader og gjøre ting enklere. Også innenfor sparing og fond, hvor vi blant annet har laget sparerobot og var først ute med etisk merking av fond. Nå kutter vi prisene, og gjør det langt mer transparent hva kunden betaler for, sier daglig leder Magnar Øyhovden i Sbanken.

Grepene Sbanken nå tar gjør det enklere og billigere for kunden. Når en fondsdistributør selger et fond på vegne av en forvalter får distributører penger tilbake fra forvalteren.
- Det vanlige er at distributøren putter denne provisjonen i egen lomme. Vi velger nå å gi dette rett til kunden, og heller ta en lav årlig pris. Totalt sett blir dette enklere og billigere for kunden. Det er sluttsummen på kassalappen som teller, understreker Øyhovden.

- Grådige banker og distributører
Forbrukerrådet har de siste årene fulgt nøye med på fondstilbydere og konkluderte i en undersøkelse med at billigst er best i fondsmarkedet. Forbrukerrådet mener sparepengene til nordmenn som har kjøpt i aktive globale fond går i lomma til forvaltere, og ikke til privatpersonene som sparer i fond.

– Mange vil oppfatte bankene som grådige ovenfor fondskundene sine. Flere banker prøver å lede kundene inn i fondene de selv tjener mest på, men det er ofte ikke fondene du som kunde vil tjene mest på å eie, forklarer Øyhovden. Sbanken har ingen egne fond, og vil derfor gi råd til kundene utfra hva kundens behov er.

- Det må bli enklere og mer åpenhet rundt sparing. Nå tar vi kampen for kundene, forteller Øyhovden.

Får applaus fra Forbrukerrådet

Til Dagens Næringsliv onsdag bejubler Forbrukerårdets fagdirektør for finans, Jorge Jensen, grepet Sbanken nå tar. 
– Dette er helt strålende. Nå slipper forbrukere som ikke benytter rådgivning å betale for en tjeneste de ikke bruker, sier Jensen til DN. Forbrukerrådets fagdirektør mener endringen vil gagne forbrukernerne på flere måter.

– Dette vil gi bedre rådgivning til forbrukere, for nå har ikke rådgiver lengre motivasjon for å anbefale de produktene som gir rådgiver mest inntekter, men anbefaler det som er til nytte for kunden, uttaler Jensen til Dagens Næringsliv

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Sbanken

Sbanken
Sbanken
Postboks 7077
5020 Bergen

55 26 00 00https://www.sbanken.no
Fakta om Sbanken
  • Kjent for brukervennlige løsninger og gode betingelser
  • Tilbyr også fondshandel, aksjehandel og finansiering på nett
  • Norges første rene nettbank
  • Åpnet i april 2000
  • Landsdekkende
  • Cirka 400 ansatte
  • Over 450 000 aktive personkunder

Følg saker fra Sbanken

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sbanken på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sbanken

Sbanken ASA tar markedsandeler innen fondssparing i fjerde kvartal14.2.2020 07:00:00 CETPressemelding

Sbanken fikk et resultat før skatt på 214,1 millioner kroner i fjerde kvartal 2019. Netto renteinntekter økte med 67,0 millioner kroner og netto provisjonsinntekter økte med 7,5 prosent fra fjerde kvartal 2018. Engangseffekter for nedskriving av immaterielle eiendeler, salg av en portefølje av misligholdte lån og kostnader tilknyttet endringer i ledelsen påvirket resultat før skatt negativt med 50,7 millioner kroner.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom