Dyrevernalliansen

Kun fire pelsfarmer igjen i Norge!

Del
De siste par årene har stadig flere pelsfarmer i Norge lagt ned driften. Nå er det kun fire pelsfarmer igjen i Norge.
Nå er det kun to revefarmer og to minkfarmer igjen i Norge. Foto: Iselin L. Hauge
Nå er det kun to revefarmer og to minkfarmer igjen i Norge. Foto: Iselin L. Hauge

Pelsdyroppdrett skal avvikles i Norge. Fristen er satt til 1. februar 2025, men mange oppdrettere velger å avvikle før tiden. Høsten 2020 var det 88 pelsfarmer i Norge, to år etter er det kun er 4 farmer igjen, det er en nedgang på 95 prosent på to år. Dette viser tall fra Landbruksdirektoratet som Dyrevernalliansen har fått tilgang til.

– Dette går rette veien. Snart er det ingen pelsfarmer igjen i Norge. Vi er glade for at de fleste pelsdyroppdretterne har valgt å avvikle tidlig. For hver farm som legger ned spares tusenvis av dyreskjebner fra et liv i bur, sier Live Kleveland, kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen.

Årsakene til de tidlige avviklingene er knyttet til pandemien, priser på pelsdyrfôr som har økt kraftig de siste to årene, og et ønske om å bruke omstillingsmidlene til å starte opp med annen drift. I tillegg har markedet for pelsprodukter vært dårlig i flere år nå, og pelsindustrien har hatt stor nedgang på verdensbasis.

I EU har over halvparten av medlemmene vedtatt forbud mot pelsdyroppdrett. Ti av landene støtter også et initiativ fra Nederland og Østerrike om å vedta et forbud på EU-nivå.

Det er bare noen få land igjen som fortsatt tviholder på sin pelsindustri, men disse landene har store produksjoner. Det anslås at 90 prosent av pelsen som produseres i verden stammer fra oppdrett. Om lag 44 millioner dyr blir fortsatt drettet opp i bur og drept for sin pels hvert eneste år. Kina er den klart største av disse, men vi finner også millioner av pelsdyr på oppdrettsfarmer i land som Russland, Litauen og Finland. Denne pelsen selges til land som Norge.

– Pelsdyroppdrett er dyremishandling, uavhengig av hvor dette foregår. Derfor kjemper Dyrevernalliansen for et forbud mot import av pels fra oppdrett, sier Kleveland.

Kontakter

Foto av Live Kleveland kan hentes her https://dyrevern.canto.global/b/LM91K

Bilder

Nå er det kun to revefarmer og to minkfarmer igjen i Norge. Foto: Iselin L. Hauge
Nå er det kun to revefarmer og to minkfarmer igjen i Norge. Foto: Iselin L. Hauge
Last ned bilde

Lenker

Om Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen
Dyrevernalliansen
Brenneriveien 7
0182 Oslo

22 20 16 50https://dyrevern.no

Dyrevernalliansen hjelper dyrene som trenger det aller mest, i intensivt landbruk, fiskeoppdrett, pelsindustrien og dyreforsøk.

Følg pressemeldinger fra Dyrevernalliansen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Dyrevernalliansen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Dyrevernalliansen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom