KS

KS sier ja til forhandlingsresultatet

Del

KS’ medlemmer har vedtatt ny Hovedtariffavtale pr. 1. mai 2020. Samtlige arbeidstakerorganisasjonene i LO, YS og Unio har gjort det samme, med unntak av Utdanningsforbundet og Norsk Sykepleierforbund.

- Vi har nå en svært krevende situasjon, der et stort flertall av organisasjonene i de tre største sammenslutningene har sagt ja til forhandlingsresultatet, to har sagt nei, mens Akademikerne har et anbefalt meklingsforslag som er avvist av Legeforeningen på grunn av Kommunelegeavtalen, sier arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø.

Oppgjøret for Utdanningsforbundet og Norsk Sykepleierforbund går nå til mekling.

- Før meklingen starter, vil KS vurdere å invitere alle sammenslutninger til en samtale om situasjonen som har oppstått. Forhandlingsresultatet har en ramme på 1,70 prosent, det samme som frontfaget. Men med de betydelige lønnstilleggene til blant annet sykepleiere og barnehagelærere fra i fjor, var det knapt penger å fordele i år, sier Gangsø.

Samtlige av de 170 som har avgitt stemme ved KS’ uravstemning om hovedtariffoppgjøret 2020 har stemt ja. Disse har til sammen 210 000 ansatte, eller omtrent 48 prosent av alle ansatte i KS-området.

Forhandlinger om hovedtariffavtalen og sentrale lønnsoppgjør skjer mellom KS og forhandlingssammenslutningene (LO kommune, Unio, YS-K og Akademikerne-kommune, som til sammen representerer 40 ulike arbeidstakerorganisasjoner med partsforhold til Hovedtariffavtalen).

Etter forhandlinger ved årets oppgjør, valgte LO kommune, Unio og YS-K å anbefale forhandlingsresultatet overfor sine forbund, med endelig svarfrist i dag, 19. oktober. Når nå alle forbundene i LO, YS og Unio, med unntak av Utdanningsforbundet og Norsk Sykepleierforbund, har akseptert forhandlingsresultatet, betyr det at det foreligger et endelig resultat fra hovedtariffoppgjøret 2020 som gjelder for mer enn 70 prosent av arbeidstakerne i KS-området.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om KS

KS
KS
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo

24 13 26 01http://www.ks.no

Følg pressemeldinger fra KS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom