KS

KS gir pengestøtte til Ukraina

Del

Hovedstyret i KS vedtok i dag å gi mer enn en million kroner fordelt på sin ukrainske søsterorganisasjon og til humanitært arbeid i landet. Beløpet tilsvarer 58.000 euro til hver mottaker.

- Vi er sjokkerte over det vi er vitne til. De daglige rapporter fra krigen i Ukraina gjør sterkt inntrykk. Kommune-Norge ønsker å bidra, sier styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen.

Støtter lokale myndigheter i Ukraina

Association of Ukrainian Cities (AUC) er den viktigste og største kommuneorganisasjonen i Ukraina, som KS har hatt tett samarbeid med siden 2008. Hele organisasjonen – fra hovedkontoret i Kyiv til kontorene i de ulike regionene – er for øyeblikket fullt ut engasjert i praktisk og logistisk støtte til sine krigsherjede medlemmer. Organisasjonen gjør også en innsats for å organisere nødhjelp og forsyninger i skuddlinjen under svært vanskelige omstendigheter.

Et enormt behov for humanitær hjelp

- Våre kollegaer i Ukraina står i midt i enn pågående krig. Vi ønsker å gi et bidrag for at vår nære partner kan opprettholde essensielle funksjoner i en svært krevende situasjon, sier styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen.

AUCs appell om økonomisk støtte fra sine europeiske søsterorganisasjoner ble formidlet gjennom CEMR. Flere av de europeiske kommuneorganisasjonene har valgt å sende økonomisk støtte.

- Samtidig er det et enormt behov for humanitær hjelp. Hovedstyre har derfor besluttet å gi tilsvarende beløp, 58.000 euro, til en humanitær organisasjon.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om KS

KS
KS
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo

24 13 26 01http://www.ks.no

Følg pressemeldinger fra KS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom