Bane NOR Eiendom

Kruse Smith vant konkurranse om nytt politihus i Kristiansand

Del

Bane NOR Eiendom har inngått avtale med Kruse Smith om å bygge det nye politihuset i Kristiansand. Bygget skal plasseres på jernbanetomten, og blir en del av det helt nye nærings- og kontorområdet Quadrum.

Anders Larsen, regiondirektør Kruse Smith og Sven Carl Kruse-Jensen, prosjektsjef i Bane NOR Eiendom. Foto: Kruse Smith
Anders Larsen, regiondirektør Kruse Smith og Sven Carl Kruse-Jensen, prosjektsjef i Bane NOR Eiendom. Foto: Kruse Smith

- Dette gleder vi oss veldig til. Vi er virkelig stolte over at vi er foretrukken entreprenør til Bane NOR Eiendom for dette praktbygget. I samarbeid med Bane NOR Eiendom er vi trygge på at vi vil gjennomføre et godt prosjekt og levere et flott sluttprodukt, sier en begeistret regionsjef i Kruse Smith, Anders Larsen.

Quadrum-prosjektet har en ganske lang forhistorie. Allerede i 2011 ble de første planene for trekanttomta sendt inn til Kristiansand kommune, med prosjektskisser som var laget i samarbeid med kunstneren Kjell Nupen. Han så for seg å gjøre området rundt jernbanestasjonen til en port inn til byen – et konsept som fortsatt gjelder.

Politihuset er tegnet av Ghilardi + Hellsten Arkitekter. Det er arkitektonisk flott bygg på totalt 17000 kvadratmeter fordelt over ni etasjer. Det er et overordnet mål at prosjektet skal gjennomføres med et stort fokus på miljø. Derfor legges det vekt på bruk av miljøvennlige produkter samt produkter og løsninger som bidrar til lavt energiforbruk både i bygge- og driftsfase.

- Nå er vi fullt i gang med en spennende brukertilpasningsfase, hvor Politiet deltar aktivt i utformingen av sine nye lokaler. Dette er ikke standard kontorbygg. 20 prosent av arealet skal romme spesialfunksjoner, som AMK-sentralen og annen beslektet virksomhet. Vi har et utrolig bra lag på jobben, så dette skal gå fint, forteller Anders Larsen.

Utbyggingen av Quadrum vil være et at de største byggeprosjektene i Agder de neste årene, og interessen rundt de utlyste anbudene har vært stor.

- Bane NOR Eiendom har jobbet lenge med Quadrum-tomten, og det er viktig for oss at vi nå kan gjennomføre neste prosjekt på området. Vi er meget fornøyde med å ha inngått avtale med Kruse Smith om utvikling og realisering av prosjektet. Vi ser frem til et godt og givende samarbeid de neste to årene, og er helt trygge på at Kruse Smith vil levere et moderne politihus til glede for brukerne og byens befolkning. Bygget blir et landemerke i Kristiansand og for oss er det viktig å ha med de rette samarbeidspartnerne i prosjektet, forteller Sven Kruse-Jensen, prosjektsjef i Bane NOR Eiendom.

For Bane NOR Eiendom er det første gang politiet er kunde og leietaker.

- Vi ser frem mot et godt og konstruktivt samarbeid med Bane NOR Eiendom og Kruse Smith, og som representant for 400 fremtidige brukere vet jeg at dette nye politihuset er etterlengtet. Innenfor de målsettinger som definerer prosjektet skal vi i politiet bidra konstruktivt til god samhandling for å få de beste løsningene på plass, sier Heidi Senstad, prosjektleder i Politiets Fellestjenester.

Rivning av eksisterende bygningsmasse er allerede i gang. Byggestart er våren 2021 og bygget skal overleveres før julaften 2022. Kontraktssum er i underkant av 340 millioner kroner.

For mer informasjon

Anders Larsen Regiondirektør i Kruse Smith| 950 47 394| Anders.Larsen@kruse-smith.no

Sven Kruse-Jensen Prosjektsjef i Bane NOR Eiendom| 90 51 20 54| sven.kruse-jensen@banenor.no

Nøkkelord

Bilder

Anders Larsen, regiondirektør Kruse Smith og Sven Carl Kruse-Jensen, prosjektsjef i Bane NOR Eiendom. Foto: Kruse Smith
Anders Larsen, regiondirektør Kruse Smith og Sven Carl Kruse-Jensen, prosjektsjef i Bane NOR Eiendom. Foto: Kruse Smith
Last ned bilde
Politihuset fra vest. Illustrasjon: Ghilardi+Hellsten
Politihuset fra vest. Illustrasjon: Ghilardi+Hellsten
Last ned bilde

Lenker

Om Bane NOR Eiendom

Bane NOR Eiendom
Bane NOR Eiendom
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

05280https://banenoreiendom.no

Norges ledende knutepunktutvikler

Bane NOR Eiendom eier, forvalter og utvikler all jernbaneeiendom i Norge. Porteføljen har en anslått brutto verdi på 49,9 milliarder kroner og omfatter stasjoner, jernbanetilknyttede service- og driftsbygg, næringsbygg, boliger og tomter. De fleste eiendommene er sentralt plassert ved kollektivknutepunkter og langs jernbanen.

Bane NOR Eiendom utvikler moderne og miljøvennlige boliger og næringsbygg og bidrar aktivt til by- og stedsutviklingen i Norge. På stasjonene tilbyr selskapet gode fasiliteter til de reisende, legger til rette for hyggelige serveringssteder og fine butikker og tilbyr bil- og sykkelparkering. Til togoperatørene tilbyr Bane NOR Eiendom funksjonelle og moderne verksteder, terminaler og driftsbygg.

Bane NOR Eiendom har 200 ansatte. Porteføljen omfatter totalt 1660 bygg og ca. 3.700 leiekontrakter. Virksomheten har mer enn 200 pågående eiendomsutviklingsprosjekter, og de årlige investeringene utgjør ca. 1,3 milliarder kroner.

Bane NOR Eiendom er en del av Bane NOR-konsernet og har som samfunnsoppdrag å få flere til å bruke tog, samt å delfinansiere jernbanen.

Følg pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR Eiendom på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom