Story House Egmont

kritikerroste Blacksad – endelig på norsk igjen!

Del

De sterke, helstøpte historiene og kraftfulle akvarellene i «Blacksad» vakte stor oppmerksomhet fra første stund og har gjort stor suksess over hele verden. Serien er laget av Juan Díaz Canales og Juanjo Guarnido og oversatt til 26 språk.

Kritikerroste Blacksad er endelig tilbake i bokform på norsk!
Kritikerroste Blacksad er endelig tilbake i bokform på norsk!

«Noen dager er det ikke lett å holde på frokosten. Særlig når du blir presentert for liket av en gammel flamme ... alt som er igjen av en vakker drøm.»

Disse illevarslende linjene åpner det første albumet i serien om privatdetektiven John Blacksad, «Et sted blant skyggene», der han må etterforske drapet på den berømte skuespilleren Natalia Willford, som han en gang hadde et forhold til.

Tatt leserne med storm
– Antropomorfe tegneserier for voksne gjør ikke så ofte stor suksess, men «Blacksad» tok både publikum og kritikere med storm fra første utgivelse, forteller redaksjonssjef i Egmont, Iselin Evensen. 

Blacksad befinner seg i en storby som er til forveksling lik New York på femtitallet. Hardtslående og røffe miljøer skildres med personifiserte dyreskikkelser i hovedrollene. Serien byr på både hardkokt thriller og desillusjonert samfunnskritikk, drap og politikk, slik det forventes av enhver god krim noir.

Et kunstverk
– Den finstemte kombinasjonen av Díaz Canales’ mørke krim noir-manus og Guarnidos slående vakre akvareller sørget for at «Blacksad» både ble en bestselger og en yndling blant andre tegnere. Tegneserien er en fest å lese, og hver bidige rute er et lite kunstverk i seg selv, forteller Evensen! 

I de klassiske krim noir-romanene blir storbyen gjerne fremstilt som en jungel, og i Blacksad trekkes det enda lenger – her er ikke engang befolkningen menneskelig. Gorillaer, rotter, krokodiller og vakre, kattemyke kvinner lever side om side, og hvilken art de tilhører, avhenger av hvilke karaktertrekk og personlighet de ellers besitter. John Blacksad er selv en svart katt med hvit snute.

«Blacksad» er skapt av spanjolene Juan Díaz Canales og Juanjo Guarnido. Serien har vunnet flere høythengende priser, bl.a. fra festivalen i Angoulême og Eisner-priser.

«Et sted blant skyggene» er første bok i bokserien Blacksad.

Kontakter

Bilder

Kritikerroste Blacksad er endelig tilbake i bokform på norsk!
Kritikerroste Blacksad er endelig tilbake i bokform på norsk!
Last ned bilde
Bøkene er oversatt til 26 språk!
Bøkene er oversatt til 26 språk!
Last ned bilde

Lenker

Om Story House Egmont

Story House Egmont
Story House Egmont
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom