NORCE

Kristin Wallevik blir ny administrerende direktør i NORCE

Del

Wallevik (55) er i dag dekan på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder. Hun har en Ph.d. i International Management fra Copenhagen Business School og en MBA i International Management fra The Monterey Institute of International Studies (USA).

Kristin Wallevik Foto: Privat
Kristin Wallevik Foto: Privat

- Et enstemmig styre har besluttet å ansette Wallevik. Hun har solide lederegenskaper, lang erfaring fra både akademia og næringslivet, er foroverlent og topp motivert, sier NORCE sin styreleder Tore Ulstein.

Fra styret er det vektlagt at Wallevik har god kjennskap til det norske forsknings- og innovasjonssystemet, kjenner instituttsektoren fra innsiden og har internasjonal erfaring. Wallevik har også bakgrunn fra privat sektor og har lang erfaring med styrearbeid.

- Styret er svært fornøyd med å få en så godt kvalifisert person som Kristin Wallevik med på laget, og gleder seg til å samarbeide med henne, sier Ulstein.

Wallevik med bosted Kristiansand, har vært administrerende direktør og nestleder i Agderforskning, et av instituttene som i dag er en del av NORCE.

- Jeg har stor tro på forskning som drivkraft for samfunnsendringer, og NORCE er en kjempespennende aktør som jobber i skjæringsfeltet mellom det private, det offentlige og akademia. Når jeg nå fikk muligheten til å jobbe sammen med alle de flinke folkene i NORCE, kunne jeg ikke la sjansen gå fra meg, sier Kristin Wallevik.

Wallevik gleder seg til å ta fatt på jobben med å videreutvikle NORCE, og vil styrke samarbeidet med eieruniversitetene. Hun har sin første arbeidsdag i NORCE 1. august.

Wallevik har de siste årene jobbet med områdene innovasjon, konkurransekraft, regionale innovasjonssystemer og næringsutvikling, og er opptatt av at instituttsektoren får rammevilkår til å løse samfunnsoppdraget sitt.

- NORCE er en viktig del av forskningssystemet i Norge, og har allerede etablert seg som en forskningspolitisk aktør med en tydelig stemme. Vi konkurrerer med europeiske institutter, som mottar en grunnfinansiering tilsvarende tretti til førti prosent av omsetningen. NORCE får i snitt i underkant av ti prosent. Det må vi utfordre, sier Wallevik.

NORCE ble etablert i 2018 etter fusjonen av Agderforskning, Christian Michelsen Research, Norut, IRIS, Teknova og Uni Research. Instituttet har 800 ansatte og omsetter for rundt 950 millioner kroner.

NORCE er lokalisert langs hele kysten fra nord til sørøst: Alta, Tromsø, Bardu, Bergen,
Haugesund, Stavanger, Kristiansand, Grimstad og Oslo. Hovedkontoret ligger i Bergen.
Instituttets ambisjon er å være nasjonalt og europeisk ledende på utvalgte satsningsområder, og har omfattende aktivitet innen energi, helse, klima, miljø, teknologi og samfunn. Forskningen er flerfaglig og skjer gjennom utvikling og innovasjon i samarbeid med offentlig og privat sektor.

Nøkkelord

Kontakter

Styreleder NORCE, Tore Ulstein: +47 905 21 066

Kristin Wallevik: +47 480 10 526

Bilder

Kristin Wallevik Foto: Privat
Kristin Wallevik Foto: Privat
Last ned bilde

Om NORCE

NORCE
NORCE
Nygårdsgaten 112
5008 Bergen

56 10 70 00https://www.norceresearch.no/

NORCE er et forskningsinstitutt med stor faglig bredde og sterke kunnskapsmiljøer. Vi leverer forskning og innovasjon innen energi, helse, klima, miljø, samfunn og teknologi. Våre løsninger svarer på sentrale samfunnsutfordringer og bidrar til verdiskaping lokalt, nasjonalt og globalt.

Følg pressemeldinger fra NORCE

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NORCE på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NORCE

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom