Dyrevernalliansen

Krever store endringer i norsk svinenæring etter avsløringer

Del

Nok en gang er det avslørt uakseptabel dyremishandling i norsk svinenæring. – Dette går ikke lenger. Svinenæringen har vist gjentatte ganger at de ikke klarer å gi grisene akseptabel velferd. Nå krever vi omfattende endringer, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

Illustrasjonsbilde. Foto: Iselin Linstad Hauge
Illustrasjonsbilde. Foto: Iselin Linstad Hauge

NRK har nok en gang avslørt uakseptabel behandling på norske svinegårder.

NRK avslører i dag skitne binger, syke, skadde og frustrerte dyr. Griser som fikseres langt mer enn hva som er tillatt. Systematisk og grov mishandling av grisene.

Kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland, mener at norsk svinenæring nå har forspilt sine sjanser til å vise at de kan gi grisene akseptabel velferd.

– Nå er det nok! Vi krever omfattende endringer for å få bukt med mishandlingen som foregår bak fjøsdøren hos altfor mange norske svinebønder.

Endringene Dyrevernalliansen nå krever er:

  • Mer tilsyn, strengere reaksjoner ved lovbrudd og bedre oppfølging av lovbruddene
  • Større plass for alle griser: minst 50 prosent mer plass per gris og tilleggsareal utendørs for flere griser
  • Forbud mot fiksering av gris i fødebingen
  • Dyrevelferdstilskudd for å hjelpe bøndene å forbedre svinefjøsene

– Mattilsynet må styrkes. De må ha ressurser til tilsyn og kontroll i større grad. Slik det er i dag får ulovlige dyremishandling foregå i årevis uten at det fanges opp av Mattilsynet, sier Kleveland. 

Dyrevernalliansen mener at informasjonen som har kommet frem er av vesentlig samfunnsmessig betydning.

– Bondenæringens fokus på måten avsløringene har kommet frem er skuffende. Istedenfor å skyte mot budbringeren, burde næringen heller fokusere på å rydde opp. Dette er den tredje avsløringen av lovbrudd i svinenæringen på tre år, og viser store holdningsproblemer blant bøndene. Vi forventer støtte til våre krav om større plass og forbud mot fiksering i fødebingen. Vi burde ha samme interesse alle sammen, at dyrene skal ha det bra, sier Kleveland.

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsbilde. Foto: Iselin Linstad Hauge
Illustrasjonsbilde. Foto: Iselin Linstad Hauge
Last ned bilde

Lenker

Om Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen
Dyrevernalliansen
Brenneriveien 7
0182 Oslo

22 20 16 50http://www.dyrevern.no

Dyrevernalliansen hjelper dyrene som trenger det aller mest, i intensivt landbruk, fiskeoppdrett, pelsindustrien og dyreforsøk.

Følg pressemeldinger fra Dyrevernalliansen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Dyrevernalliansen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Dyrevernalliansen

Feigt av regjeringen å droppe redusert kjøttkonsum8.1.2021 13:16:15 CET | Pressemelding

Klimakur viser at redusert konsum av kjøtt er et billig og svært effektivt tiltak for å få ned utslipp, og i tillegg har det positiv betydning for dyrevelferd og helse. Likevel vil ikke regjeringen gå inn for å redusere kjøttforbruket i den nye klimaplanen. – Feigt og tannløst av regjeringen å droppe moderat redusert kjøttkonsum bare for å unngå bråk med landbruksorganisasjonene, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom