YS

Krever samme resultat som i frontfaget

Del

I dag starter det sentrale lønnsoppgjøret mellom YS og Virke. - Vi forventer samme resultat her som i det nylig avsluttede frontfaget, sier Eirik Bornø, leder for YS Privat.

Eirik Bornø, leder YS Privat
Eirik Bornø, leder YS Privat

- I frontfaget ble LO, YS og NHO enige om en ramme på 2,7 prosent. Vi legger resultatet herfra til grunn i våre krav overfor Virke, opplyser Bornø. 

- Koronapandemien har ført til lavere aktivitetsnivå i økonomien og høy ledighet. Samtidig har de kraftige økonomiske tiltakspakkene det siste året bidratt til å begrense ringvirkningene. Derfor venter vi god vekst i norsk økonomi når vaksineringen blir utbredt og smitteverntiltakene lempes på. På denne bakgrunnen krever vi et resultat i Virkeområdet som er i tråd med det vi oppnådde i forhandlingene i frontfaget, sier Bornø.

Disse YS-forbundene omfattes av forhandlingene med Virke: Parat, Negotia, Finansforbundet, Yrkestrafikkforbundet og Delta.

Det er satt av to dager til de sentrale forhandlingene. Når disse er avsluttet fortsetter lønnsoppgjøret med lokale forhandlinger.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Eirik Bornø, leder YS Privat
Eirik Bornø, leder YS Privat
Last ned bilde

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom