OBOS

Kraftig vekst i nyboligsalget

Del
OBOS-konsernet har så langt i år solgt over 3000 nye boliger i Norge og Sverige, en økning på 24 prosent. Samtidig er det ved utgangen av september nesten 6700 boliger i produksjon.
Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS. Foto: Einar Aslaksen
Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS. Foto: Einar Aslaksen

– Boligsalget hittil i år har vært meget bra. Vi har planlagt flere salgsstarter utover høsten og vinteren for å holde tilbudssiden oppe, mye takket være en langsiktig tomteinvesteringsstrategi som sikrer tilgang på byggeklare tomter. Vi har klart å bruke våre finansielle muskler til å sette i gang bygging av svært mange nye boliger til medlemmene våre de siste årene og vil framover opprettholde den rekordhøy boligproduksjon. Det er et viktig bidrag til på sikt å få ned boligprisene – spesielt i Oslo og andre steder med stort prispress, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Boliger flere har råd til

Samtidig har OBOS nådd en milepæl: Siden 2018 er det lagt ut for salg 1000 boliger med boligmodellene OBOS Deleie og OBOS Bostart - som bidrar til at flere med vanlig inntekt får mulighet til å kjøpe egen leilighet.

– Vi planlegger å trappe opp satsingen på disse løsningene betydelig. Til nå har målet vært å kunne tilby medlemmene 1000 slike boliger hvert eneste år, men vi ser at både etterspørselen og vårt ansvar som boligbyggelag tilsier at vi bør forsterke satsingen ytterligere. Ingen andre aktører er i nærheten av å kunne tilby slike løsninger i så stort volum. Vi håper flere boligbyggere, både private og offentlige, vil gjøre det samme. Det må en samlet og kraftfull innsats til for å hjelpe flere inn på boligmarkedet, sier OBOS-sjefen.

  • OBOS hadde ved utgangen av tredje kvartal solgt 3 062 (2 774 netto) boliger i Norge og Sverige til en verdi av 13 milliarder kroner. Dette er 24 prosent flere enn på samme tid i fjor.
  • Det er 6 696 (5 742 netto) boliger i produksjon. På samme tid i fjor var det 5 540 (4 616 netto) boliger i produksjon. Dette er 21 prosent flere enn på samme tid i fjor.
  • Det er igangsatt bygging av 2 963 (2 580 netto) boliger, mot 2 645 (2321 netto) i fjor. Det er 12 prosent flere enn på samme tid i fjor
  • Så langt i år er det ferdigstilt 1 906 (1 736 netto) boliger mot 2209 (1981 netto) i fjor Det er en nedgang på 14 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS. Foto: Einar Aslaksen
Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS. Foto: Einar Aslaksen
Last ned bilde

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

22 86 55 00http://www.obos.no

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 500 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg pressemeldinger fra OBOS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom