KPMG

KPMG Norge inngår samarbeid med Morten Thorsbys We Play Green-stiftelse. Skal inspirere toppfotballen verden over til å bli bærekraftig

Del

KPMG Norge inngår et samarbeid med landslagsspiller i fotball Morten Thorsbys miljøstiftelse We Play Green. Målet er å starte en internasjonal bærekraftsliga der fotballklubber verden over konkurrerer om hvem som er mest bærekraftig.

Foto:, Simone Arveda
Foto:, Simone Arveda

– Vi ser på dette som en Champions League for bærekraft. Fotball er verdens største idrett, og har et enormt potensiale når det gjelder å ta verden i en grønnere retning. Dette potensialet vil vi, sammen med KPMG, bidra til å realisere, sier Thorsby, som til daglig spiller i italienske UC Sampdoria.

Derfor ønsker We Play Green nå å starte en egen bærekraftsliga. Ligaen vil være åpen for lag fra hele verden, men istedenfor å konkurrere om hvem som er best på banen, vil lagene bli målt på hvem som er best på bærekraft. Man skal ikke bare se på klima og miljø men også på hvordan klubbene påvirker lokalsamfunnet, spillere, sponsorer og fansen i en mer bærekraftig retning.

Inn i dette arbeidet skal KPMG Norge bidra med bærekraftskompetanse. Selskapet skal bistå med å utvikle et indikatorsett for hvordan man måler hvor bærekraftig en klubb faktisk er. Her skal man ikke bare se på klimautslipp, men også på hvordan bærekraft kan bidra til konkurransekraft for fotballklubbene.

– Som tidligere toppidrettsutøver synes jeg dette er et veldig spennende prosjekt. Idrett berører milliarder av mennesker og har en enorm påvirkningskraft. Jeg synes det er flott at vi i KPMG kan bidra med vår ekspertise og kunnskap inn i dette prosjektet, sier Stine Lise Hattestad, som i tillegg til å være bærekraftsansvarlig i KPMG tok OL-gull i kulekjøring på Lillehammer i 1994.

Planen er at den nye ligaen skal være klar til oppstart høsten 2021, men først skal metodikken utvikles sammen med to pilotklubber, og her er Odd første klubb ut.

– Vi er veldig glade for å få med oss Odd som pilotklubb. De har gjort mye innenfor bærekraft allerede, og er sånn sett en foregangsklubb i Norge, forteller Thorsby.

– Nå gleder vi oss til å komme skikkelig i gang med arbeidet, og til å vise hvordan idrett kan lede an på veien mot en mer bærekraftig verden, avslutter Hattestad.

Kontakter

Stine Lise Hattestad BratsbergPartner og leder for KPMG Pure SustainabilityKPMG Pure Sustainability

Stine er partner og ansvarlig for å lede arbeidet med bærekraft i KPMG Pure Sustainability. De siste 10 årene har hun kun jobbet med fagfeltet samfunnsansvar og bærekraft og vært en pioner på området i Norge.

Tel:+47 9289 4411stine.hattestad.bratsberg@kpmg.no

Bilder

Foto:, Simone Arveda
Foto:, Simone Arveda
Last ned bilde

Om KPMG

KPMG
KPMG
Sørkedalsveien 6
0369 Oslo

+47 454 04 063https://kpmg.no

KPMG er et globalt nettverk med selskaper som leverer profesjonelle tjenester innenfor revisjon, rådgivning, skatt, avgift og forretningsjus. I KPMG Norge jobber det mer enn 1500 ansatte fordelt på 24 kontorer. Fageksperter fra ulike forretningsområder og bransjer jobber side om side for å levere fremtidsrettede og innovative prosjekter som skaper verdi for virksomheter i privat og offentlig sektor. 

Følg pressemeldinger fra KPMG

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KPMG på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KPMG

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom