Kronprinsparets Fond

Korona stoppet ikke kampen mot utenforskap

Del

Pandemien stoppet ikke Kronprinsparets Fonds innsats for unge i Norge i fjor. Prosjektene vi støtter tilpasset seg og gjennomførte aktiviteter. Dale Oen Experience ble tatt inn som nytt prosjekt.

Fondets årsrapport viser at koronapandemien i 2020 førte til utfordringer for ungdommene og prosjektene vi arbeider med, og både Flyt og prosjektene vi støtter har måttet tenke nytt.

Catalysts utviklet på rekordtid en digital løsning for mentoring. Sandwich Brothers mistet inntektene fra festivaler og arrangementer, og opprettet et abonnementstilbud for bedrifter og isglade privatkunder for å kunne opprettholde noe av driften. Dale Oen Experience kom i inn i porteføljen i juni, og gjennomførte sommerleir for unge i Bergensområdet. UngInvest AIB har hatt fysisk tilstedeværelse på skolene så langt det har vært mulig og fast daglig oppfølging av alle ungdommer i periodene med hjemmeskole. 

Kronprinsparets Fonds eget prosjekt, Flyt, startet opp i seks kommuner, helt eller delvis digitalt. Fondet opplever stor interesse fra kommuner som vil tilby Flyt til tiendeklassinger for å skape en bedre overgang til videregående skole. Forskning viser at dette er viktig for å begrense frafall fra skoleløpet. 

– Vi er svært fornøyde med at vi og prosjektene klarte å gjennomføre de aller fleste aktivitetene selv om samfunnet ble stengt ned. Pandemien har vært krevende for mange unge, og vi opplever at gode aktivitetstilbud har hatt ekstra verdi i denne perioden, sier Irene L. Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond. 

Kronprinsparets Fond støtter ikke bare med penger. Like viktig er rådgivning og praktisk bistand fra sekretariatet og partnerne til prosjekter som styrker ungdom. Fondets økonomiske partnere, DNB, Egmont Fonden, North Star, Selvaag, Sparebankstiftelsen DNB, Stiftelsen Dam og Wilstar videreførte sin støtte gjennom koronaåret. Det samme gjorde probonopartnerne Wiersholm, Try, McKinsey & Company og Apeland. 

– Støtten fra partnerne er helt avgjørende. Vi hadde ikke kunnet hjelpe prosjektene slik de trenger og gjennomføre Flyt uten de gode partnerne våre. Et skår i gleden er at vi ikke klarte å engasjere nye partnere i fjor, slik at vi endte med et underskudd på 625 239 kroner. Vi håper på å finne flere partnere som brenner for å støtte ungdom i tiden fremover, sier Lystrup.

Årsrapporten er tilgjengelig på Kronprinsparets Fonds nettsider. 

 

 

Kontakter

Bilder

Om Kronprinsparets Fond

Kronprinsparets Fond
Kronprinsparets Fond
Postboks 4158
0217 Oslo

+47 22 04 87 00http://kronprinsparetsfond.no

Kronprinsparets Fond arbeider for å styrke ungdom. Vi støtter læringstilbudet UngInvest AIB, iskremfabrikken Sandwich Brothers, mentorprogrammet Catalysts og aktivitetssenteret Dale Oen Experience - og driver ungdomsprogrammet Flyt. Våre partnere er DNB, Egmont Fonden, North Star, Selvaag, Sparebankstiftelsen DNB, Stiftelsen Dam og Wilstar. Probonopartnere er Apeland, McKinsey & Company, TRY og Wiersholm.

Følg pressemeldinger fra Kronprinsparets Fond

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kronprinsparets Fond på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kronprinsparets Fond

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom