Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Kongsberg Maritime svikter regjeringen, staten, de ansatte og Ulsteinvik

Del

Kongsberg Maritime svikter regjeringen, staten, de ansatte og Ulsteinvik når de nå har bestemt om utflytting av deler av virksomheten fra Ulsteinvik til Finland, sier Aud Marit Sollid, nestleder i FLT.

Det er i dag kjent at Kongsberg Maritime flytter ut deler av virksomheten til Finland:

– De svikter flere enn Ulsteinvik! sier Aud Marit Sollid, forbundsnestleder i FLT.

–  Regjering og Storting bidro til at Kongsberg Maritime kjøpte Rolls-Royce Marine for å styrke konsernets maritime virksomhet. Statens begrunnelse for eierskap er å opprettholde ledende teknologi- og industriselskap i Norge. Nå sviktes de, sier Aud Marit Sollid. Hun ber om at styrer og eiere som tar imot hjelp fra stat og regjering må vise anstendighet i lokaliseringsbeslutningene.

– Når man får støtte på denne måten, ligger det en forventning til å ivareta arbeidsplasser, sier Sollid.

Dessverre har produksjon av thrustere fra Ulsteinvik har gått med underskudd de siste årene, og Covid-19 har slått bunnen ut av markedet.

– Det er forståelse for at noe måtte gjøres, men at det ikke gjøres mer for å beholde arbeidsplasser er skuffende. Det er behov for fortsatt hjelp,sier Aud Marit Sollid.

Bygging av standardiserte fartøy for Forsvaret kan framskyndes i påvente av at markedet skal ta seg opp igjen og havvindssatsing må på plass. Samtidig vil FLTs tillitsvalgte fortsatt jobbe med bedriften for å skape en lønnsom og bærekraftig bedrift i Ulsteinvik som støtter opp om lokalsamfunnet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)
Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)
Hammersborggata 9
0181 Oslo

+47 23 06 10 29https://flt.no/

FLT organiserer arbeidstakere i funksjoner der ledelse og teknisk kompetanse er sentralt for å fremme verdiskaping.

FLT organiserer innen de fleste bransjer i privat sektor og statens vegvesen, i tillegg til studenter og selvstendig næringsdrivende. Sivilingeniører, ingeniører, teknikere, produksjonsledere, mellomledere, teamledere og tekniske funksjonærer er typiske medlemmer i FLT.

FLT er LO-tilknyttet.

Følg pressemeldinger fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom