Lundin Norway

Kongen utnevner letegeolog til Ridder av St. Olavs Orden

Del

Mannen som fant det gigantiske Johan Sverdrup-feltet utnevnes av H.M. Kongen til Ridder 1. klasse for sin innsats innen petroleumsgeologi.

Letegeolog Hans Christen Rønnevik
Letegeolog Hans Christen Rønnevik

Hans Christen Rønnevik er en av de virkelige pionerene i norsk olje- og gasshistorie. Han begynte sin karriere i det som den gang het Oljekontoret, hvor han tegnet opp de første sokkelkartene for norsk sokkel. Senere har han bidratt til enorm verdiskaping for samfunnet.

– Han har gjennom flere tiår skapt enorme verdier for landet gjennom sitt utrettelige arbeid med utforsking av norsk sokkel. Han har påvist olje- og gassressurser av en størrelse som geologer verden over bare kan drømme om, sier administrerende direktør i Lundin Norway, Kristin Færøvik.

Funnet milliarder av fat
Det var Rønnevik som kom med nøkkelen til å knekke koden for Utsira-høyden i Nordsjøen, noe som blant annet kulminerte i funnet av Johan Sverdrup – et felt med forventede ressurser på 2,2 – 3,2 milliarder fat olje, og som er blant de største på norsk sokkel.

– Men ikke bare har Rønnevik arbeidet med å skape en dypere forståelse for undergrunnen på den norske kontinentalsokkelen som har kommet egne arbeidsgivere til gode, han har også vært en sterk pådriver for deling av informasjon, som igjen har bidratt til å løfte kunnskapsnivået i hele industrien, sier Færøvik.

Rollemodell for en generasjon geologer
Rønnevik var letesjef i Lundin Norway helt fra selskapet ble etablert i 2004 og fram til han ga stafettpinnen videre i 2015. Han jobber fremdeles i leteavdelingen i Lundin og er en betydningsfull formidler av kunnskap til neste generasjon fagfolk.

– Han har vært rollemodell for en hel generasjon geologer og geofysikere. Han har demonstrert at nysgjerrighet og vitebegjær er helt essensielt i alt utforskingsarbeid, og at ingen av disse egenskapene har noen aldergrense. Han skaper fremdeles bor-bare prospekter ved å tolke seismikk og øse av sin uendelige kunnskap om norsk sokkel, sier letedirektør i Lundin Halvor Jahre.

Kontakter

Bilder

Letegeolog Hans Christen Rønnevik
Letegeolog Hans Christen Rønnevik
Last ned bilde
Johan Sverdrup-feltet settes i produksjon senere i år (foto: Equinor)
Johan Sverdrup-feltet settes i produksjon senere i år (foto: Equinor)
Last ned bilde
St. Olavs Orden, Ridder 1. klasse. (foto: Jan Haug, Det kongelige hoff)
St. Olavs Orden, Ridder 1. klasse. (foto: Jan Haug, Det kongelige hoff)
Last ned bilde

Om Lundin Norway

Lundin Norway
Strandveien 4
1366 Lysaker

+47 67 00 20 00https://lundin-energy-norway.com/

Lundin startet som et leteselskap, og har utviklet seg videre til en erfaren utbygger og driftsoperatør. I dag leter vi ikke bare etter olje og gass. Vi utforsker nye ideer og nye løsninger. Når vi finner det vi søker etter, blir vi litt bedre. Når vi ikke finner det, blir vi litt klokere.

Følg pressemeldinger fra Lundin Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lundin Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lundin Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom