Fellesorganisasjonen

Kommuneansatte får større lønnsvekst enn frontfaget

Del

Seks timer på overtid ble LO Kommune, YS og Akademikerne enige med KS i lønnsoppgjøret. – Vi har sikret medlemmene kjøpekraft, sier FO-lederen.

Mimmi Kvisvik før mekling (Foto: Henning Meyer Petersen / FO)
Mimmi Kvisvik før mekling (Foto: Henning Meyer Petersen / FO)

Lønnsoppgjøret i KS gjelder ansatte i en kommune eller fylkeskommune, med unntak av ansatte i Oslo kommune, som har egne forhandlinger.

‒ Vi har fått mer enn ramma fra frontfaget og har sikret kjøpekraften for våre medlemmer i kommunene, sier FO-leder Mimmi Kvisvik

Hun sier at årets mekling resulterte i omtrent en tidobling av fjorårets lønnsvekst. 

I Norge blir man kun unntaksvis enige om å gi mer i lønnsvekst en rammene satt av frontfaget. FO regner dagens løsning som en seier for arbeidstakersiden og tar ikke ut sine medlemmer i streik, i likhet med resten av LO-forbundene.

‒ Det har svært en svært tøff mekling. Likevel har vi fått en løsning som er i tråd med både FO og LOs tariffpolitikk. Oppgjøret er solidarisk og tar hensyn til at svært mange fremdeles er permitterte og arbeidsledige. Det er et ansvar vi som sosialpolitisk aktør tar tungt, sier FO-leder Mimmi Kvisvik.

Sikret kjøpekraft og likelønn

‒ FOs medlemmer har gjort en kjempejobb under pandemien. Derfor er vi tilfreds med en lønnsøkning som er vesentlig høyere enn i fjor, koronakrisen til tross, konstaterer Kvisvik.

At kommunal sektor nå får høyere lønnsvekst enn industrien er gode nyheter for likelønnsutviklingen. Om lag 75 prosent av årsverkene i kommunal sektor består av kvinner. Kvisvik mener årets lønnsoppgjør er fra for FOs medlemmer.

‒ Alle med treårig utdanning er sikret et tillegg på minimum 12 100 kr, mot 1400 i fjor. De med høyest utdanning og lengst ansiennitet kan få opp mot 21 000 i tillegg på lønna, sier Kvisvik.

I tillegg kommer lokale forhandlinger.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mimmi Kvisvik før mekling (Foto: Henning Meyer Petersen / FO)
Mimmi Kvisvik før mekling (Foto: Henning Meyer Petersen / FO)
Last ned bilde

Lenker

Om Fellesorganisasjonen

Fellesorganisasjonen
Fellesorganisasjonen
Mariboesgate 13
0506 Oslo

919 19 916http://www.fo.no

Fellesorganisasjonen (FO) har siden 1992 vært fagforeningen for sosialarbeidere. Vi organiserer over 31.000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere i Norge.

Våre medlemmer har ekspertkompetanse innenfor barnevern, Nav, tjenester til utviklingshemmede, vold og trusler i arbeidslivet, samt tariff og likelønn.

Følg pressemeldinger fra Fellesorganisasjonen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesorganisasjonen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fellesorganisasjonen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom