Kolonihagen Bakeri sertifisert som Håndverksbakeri
Bakerier som sertifiseres som Håndverksbakeri, satser på fagutdanning og godt håndverk. I kraft av å være godkjent lærebedrift, ha en stor andel faglært personale, opprettholde håndverkstradisjoner og å bruke norske råvarer, er de fremragende eksempler på hva det vil si å være et ekte håndverksbakeri. Som medlemmer av bransjeforeningen, bidrar disse bedriftene i fellesskap til at den norske baker- og konditorbransjen kan fortsette å forsyne norske forbrukere med lokalt og godt kvalitetshåndverk.Kolonihagen Bakeri AS er en glimrende ambassadør for håndverket, og har derfor blitt sertifisert Håndverksbakeri.
Nedgangen vi har sett i fagutdanning innen restaurant- og matfag i Norge, er med på å svekke norske mattradisjoner. Ekte håndverk står for kvalitet, og Baker- og Konditorbransjens Landsforening ønsker å gjøre det enklere for forbrukerne å skille gode håndverksbakerier fra bakerier med ufaglærte arbeidere som gjerne importerer fryst deig fra utlandet. Vi mener det er viktig at forbrukerne blir gjort bevisst på forskjellene mellom et håndverksbakeri som utvikler og produserer sine egne produkter, og bakerier som steiker en vare de har fått ferdig fra utlandet. Kun på denne måten kan forbrukeren ta bevisste og kunnskapsbaserte valg.
Med fellesmerket Håndverksbakeri, ønsker BKLF å synliggjøre de bakeriene som er med på å opprettholde gode håndverkstradisjoner i Norge. Disse bakeriene satser på fagutdanning ved å være godkjent lærebedrift, og har en stor andel faglært personale i produksjonen. De opprettholder håndverkstradisjoner, bruker norske råvarer og jobber for at den norske baker- og konditorbransjen kan fortsette å levere godt, norsk kvalitetshåndverk til forbrukerne.
BKLF har de siste årene jobbet hardt for å snu den nedadgående trenden vi har sett i fagutdanningen. Vi har sammen med NOFIMA og NMBU etablert Diplombakerutdannelsen (fem studiepoeng) som et tilbud til videreutdanning, vi har gjeninnført egen baker- og konditorlinje i videregående skole og vi har etablert et eget opplæringskontor for baker- og konditorfagene. I tillegg til å heve kompetansen, er profilering av bransjen viktig for å øke interessen for faget.
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:93261050solveig@bakerkonditor.noBilder
Dokumenter
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Philip Therkildsen er Norges beste baker18.4.2024 18:15:05 CEST | Pressemelding
Det var et høyt nivå hos de tre bakerne som konkurrerte i NM baking på Sørumsand videregående skole i dag. Etter fem timer med intenst arbeid, var det Philip Therkildsen som til slutt fikk flest poeng og dermed kunne smykke seg med tittelen "Årets Baker 2024".
NM Årets Baker12.4.2024 12:36:01 CEST | Pressemelding
Torsdag 18. april arrangeres NM i baking for første gang på seks år, og tre bakere er plukket ut til å konkurrere om tittelen Årets Baker 2024. Konkurransen blir arrangert på Sørumsand videregående skole i Akershus.
Ny opplæringslov svekker lærlingeordningen6.2.2024 12:31:02 CET | Kronikk
Norge trenger flere yrkesfagarbeidere, men regjeringens endringer i opplæringsloven kan medføre at det motsatte vil skje.
Brød er fortsatt sunt og bærekraftig24.11.2023 09:37:02 CET | Pressemelding
Debatten om ultraprosessert mat har skapt forvirring og bekymring hos forbrukeren. Mange er kritiske til at både usunne og sunne matvarer plasseres i samme kategori i Nova-klassifiseringen, og mener inndelingen i er for grov og unyansert.
Det norske konditorlandslaget på 2. plass i VM i konditorkunst26.10.2023 17:56:08 CEST | Pressemelding
Torsdag ettermiddag kunne det norske konditorlandslaget juble over en historisk 2. plass i iba UiBC CUP i München. Det norske konditorlandslaget har ikke deltatt i et internasjonalt mesterskap utenfor Norden siden 2015, og det var en spent norsk delegasjon som var til stede under premieutdelingen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom