Kolonihagen Bakeri sertifisert som Håndverksbakeri

Bakerier som sertifiseres som Håndverksbakeri, satser på fagutdanning og godt håndverk. I kraft av å være godkjent lærebedrift, ha en stor andel faglært personale, opprettholde håndverkstradisjoner og å bruke norske råvarer, er de fremragende eksempler på hva det vil si å være et ekte håndverksbakeri. Som medlemmer av bransjeforeningen, bidrar disse bedriftene i fellesskap til at den norske baker- og konditorbransjen kan fortsette å forsyne norske forbrukere med lokalt og godt kvalitetshåndverk.Kolonihagen Bakeri AS er en glimrende ambassadør for håndverket, og har derfor blitt sertifisert Håndverksbakeri.
Nedgangen vi har sett i fagutdanning innen restaurant- og matfag i Norge, er med på å svekke norske mattradisjoner. Ekte håndverk står for kvalitet, og Baker- og Konditorbransjens Landsforening ønsker å gjøre det enklere for forbrukerne å skille gode håndverksbakerier fra bakerier med ufaglærte arbeidere som gjerne importerer fryst deig fra utlandet. Vi mener det er viktig at forbrukerne blir gjort bevisst på forskjellene mellom et håndverksbakeri som utvikler og produserer sine egne produkter, og bakerier som steiker en vare de har fått ferdig fra utlandet. Kun på denne måten kan forbrukeren ta bevisste og kunnskapsbaserte valg.
Med fellesmerket Håndverksbakeri, ønsker BKLF å synliggjøre de bakeriene som er med på å opprettholde gode håndverkstradisjoner i Norge. Disse bakeriene satser på fagutdanning ved å være godkjent lærebedrift, og har en stor andel faglært personale i produksjonen. De opprettholder håndverkstradisjoner, bruker norske råvarer og jobber for at den norske baker- og konditorbransjen kan fortsette å levere godt, norsk kvalitetshåndverk til forbrukerne.
BKLF har de siste årene jobbet hardt for å snu den nedadgående trenden vi har sett i fagutdanningen. Vi har sammen med NOFIMA og NMBU etablert Diplombakerutdannelsen (fem studiepoeng) som et tilbud til videreutdanning, vi har gjeninnført egen baker- og konditorlinje i videregående skole og vi har etablert et eget opplæringskontor for baker- og konditorfagene. I tillegg til å heve kompetansen, er profilering av bransjen viktig for å øke interessen for faget.
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:93261050solveig@bakerkonditor.noBilder

Dokumenter
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Tre finalister klare for Årets Bakeri 20254.7.2025 15:13:20 CEST | Pressemelding
Hele 31 bakerier var i år nominerte til kåringen Årets Bakeri. Etter to kvalifiseringsrunder er tre finalister nå plukket ut til bransjens mest prestisjefulle kåring.
Nå starter vårens tøffeste bakeprosess27.3.2025 10:44:36 CET | Pressemelding
Juryen settes nå til heving – de neste seks månedene skal det avgjøres hvem som blir «Årets bakeri 2025».
Ble Norgesmester med Joey's Adventureland20.3.2025 20:02:06 CET | Pressemelding
NM i konditorkunst 2025 ble avholdt på Umami Arena torsdag 20. mars. De fire dyktige finalistene gjorde en imponerende innsats før dommerne kunne konstatere at det var Xiao Juan Peng som hadde sanket flest poeng, og dermed fikk tittelen Årets Konditor 2025.
Større og sterkere enn på lenge6.2.2025 14:00:00 CET | Pressemelding
Baker- og Konditorlandslaget 2025 er nå offisielt, og laget er større enn det har vært på mange år. Etter å ha strevd litt med rekrutteringen under og etter pandemien, har både baker- og konditorlaget i år mange sterke utøvere.
Ønsker merking av utenlandske bakervarer!30.1.2025 22:32:27 CET | Leserinnlegg
I dagens samfunn blir bærekraft og kortreist mat stadig viktigere, og flere stiller seg spørsmålet: Hvor kommer maten vi spiser fra? Når man ser økningen av importerte bakervarer som selges i Norge, er det på tide at myndighetene tilrettelegger for en obligatorisk opprinnelsesmerking av utenlandske bakervarer slik at forbrukerne får vite hvor bakervarene kommer fra.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom