Det Norske Måltid

Kokk og håndverkskonditor Sverre Sætre tildelt hederspris 2019

Del

Hedersprisen i Det Norske Måltid tildeles en ambassadør for faget og har stor integritet i bransjen. Vinneren utøver sitt arbeid med dristighet, fortreffelighet og sjenerøsitet.

Håndverkskonditor Sverre Sætre er tildelt Det Norske Måltids hederspris 2019.
Håndverkskonditor Sverre Sætre er tildelt Det Norske Måltids hederspris 2019.

Juryen uttaler:
 
Det Norske Måltid hederspris for 2019 tildeles en høyt respektert fagperson innen sitt fagområde. Hedersprisvinneren har fagbrev som kokk og konditor. Han ble verdensmester med kokkelandslaget i 2006 og olympisk mester i 2008. Han har også vært jevnlig bidragsyter i aviser og magasiner, som programleder i flere TV-kanaler og er en ettertraktet kursholder. Alltid med stor respekt for faget og råvarene.

Han har også gitt ut mange bestselgende kokebøker og flere av utgivelsene har mottatt anerkjennelse, hans siste utgivelse fikk tittelen Årets kokebok i 2019.

Prisvinneren er tidenes beste norske konditor og er også internasjonalt anerkjent. I 2018 ble han invitert til Paris for å lage det franske konditorhuset Ladureé sin julekolleksjon, som løftet frem tradisjonelle norske råvarer for et internasjonalt publikum.

Til daglig er hedersprisvinneren å finne i hans håndverkskonditori i Oslo – her jobber de med fokus på tradisjoner og naturlige råvarer for å skape smaksmagi som vi alle får glede av.

Det Norske Måltids hederspris for 2019 går til Sverre Sætre

Tidligere vinnere av Det Norske Måltids hederspris.

2018 Stiftelsen Bondens marked Norge
2017 Morten Schakenda
2016 Wenche Andersen
2015 Astri Riddervold
2014 Bodil Nordjorde
2013 Arne Brimi
2012 Halvor Heuch
2011 Ingrid Espelid Hovig (d: 2018)

Kontakt:

Leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard
E-post: kristin@detnorskemaltid.no
Telefon:+47 90 19 38 77

Pressekontakt:
Margrethe Vika
margrethe@vikaforus.no
Telefon: +47 41 51 55 97

Foto:

Bilder av vinnere publiseres i eget album på vår Flickrkonto i løpet av finalekvelden.

https://www.flickr.com/photos/131062356@N06/albums

Det norske måltid er på:
Facebook: @detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid og
Instagram: @detnorskemaltid
#detnorskemåltid

Bilder

Håndverkskonditor Sverre Sætre er tildelt Det Norske Måltids hederspris 2019.
Håndverkskonditor Sverre Sætre er tildelt Det Norske Måltids hederspris 2019.
Last ned bilde
Matkunst fra konditor Sverre Sætre, når han designet det franske konditorhuset Ladureé sin julekolleksjon i 2018.
Matkunst fra konditor Sverre Sætre, når han designet det franske konditorhuset Ladureé sin julekolleksjon i 2018.
Last ned bilde
Makronene håndverkskonditor Sverre Sætre laget for det franske konditorhuset Ladurée var inspirert av norske smaker som brunost, tindved, riskrem og vafler.
Makronene håndverkskonditor Sverre Sætre laget for det franske konditorhuset Ladurée var inspirert av norske smaker som brunost, tindved, riskrem og vafler.
Last ned bilde

Om Det Norske Måltid

Det Norske Måltid
Det Norske Måltid



Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og har siden oppstarten i 2008 utviklet seg til å bli landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Målsettingen er å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon ved å leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke.