
Stiftelsen Bondens marked Norge tildelt hederspris 2018

Juryen uttaler:
2018 var året da den norske «osterevolusjonen» ble mye omtalt, og åretshedersprisvinner har sin del av æren for at nordmenn har fått opp øynene for ost fra eget land. Vinnerens innsats har derimot ikke vært begrenset til ostesegmentet, og vinneren har således, på generelt grunnlag, vært en viktig drivkraft for økningen av i småskala- og lokalmat i Norge de siste 15 årene.
Vinneren legger til rette for spennende møter mellom produsenter og forbrukere, som har gitt store ringvirkninger i form av økt interesse, kunnskap, produksjon og innovasjon innen norsk mat.
Årets vinner av Det Norske MåltidsHedersprishar på utrettelig vis arbeidet for å fremme tilgangen og kvaliteten til norsk mat i hele landet, og resultatet kan både produsenter og forbrukere glede seg over.
Det Norske Måltids hederspris for 2018 går til Stiftelsen Bondens marked Norge
Juryen består av tidligere vinnere av Det Norske Måltids hederspris:
2017 Morten Schakenda
2016 Wenche Andersen
2015 Astri Riddervold
2014 Bodil Nordjorde
2013 Arne Brimi
2012 Halvor Heuch
2011 Ingrid Espelid Hovig
Om Det Norske Måltid:
Det Norske Måltid er en pådriver for norsk, mangfoldig og bærekraftig mat-og drikkeproduksjon. Vi ønsker å bidra til at nye produkter og råvarer får mulighet til vekst, slik at flere forbrukere blir bevisst norsk matkvalitet og mangfold.
FOTO:
Bilder av vinnere publiseres på vår Flickrkonto i løpet av finalekvelden. (https://www.flickr.com/photos/131062356@N06/albums)
Det norske måltid er på Facebook: @detnorskemaaltid,
Twitter: @DNMaltid og Instagram: @detnorskemaltid
#DetNorskeMåltid
Kontakter
Leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard
E-post: kristin@detnorskemaltid.no
Mobil: (+47) 90 19 38 77
Kommunikasjon:
Hege Forus
hege@vikaforus.no
+47 99 24 11 09
Margrethe Vika
margrethe@vikaforus.no
+47 41 51 55 97
Bilder

Lenker
Om Det Norske Måltid

Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og har siden oppstarten i 2008 utviklet seg til å bli landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Målsettingen er å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon ved å leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke.
Følg pressemeldinger fra Det Norske Måltid
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Det Norske Måltid på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Det Norske Måltid
Årets ypperste norske mat- og drikkeprodukter kåret10.1.2020 23:50:05 CET | Pressemelding
Den 12. finalen i Det Norske Måltid retter blikket mot menneskene som setter Norge på matkartet. Norsk mat og drikke er i verdensklasse med høy kvalitet og stort mangfold. Årets Skaperkraft er en ny pris vi håper kan bidra til å videreutvikle teamene bak produktene.
Kokk og håndverkskonditor Sverre Sætre tildelt hederspris 201910.1.2020 23:49:11 CET | Pressemelding
Hedersprisen i Det Norske Måltid tildeles en ambassadør for faget og har stor integritet i bransjen. Vinneren utøver sitt arbeid med dristighet, fortreffelighet og sjenerøsitet.
Det beste innen norsk mat og drikke – årets vinnere i Det Norske Måltid11.1.2019 23:48:10 CET | Pressemelding
Norsk mat og drikke er i verdensklasse med høy kvalitet og stort mangfold. Årets 12 beste matprodukter og råvarer fra vårt langstrakte land er kåret av juryene i Det Norske Måltid. I år ble dommerne så begeistret at de også tildelte spesialprisen ´Juryens utvalgte´