
Kokk og håndverkskonditor Sverre Sætre tildelt hederspris 2019

Juryen uttaler:
Det Norske Måltid hederspris for 2019 tildeles en høyt respektert fagperson innen sitt fagområde. Hedersprisvinneren har fagbrev som kokk og konditor. Han ble verdensmester med kokkelandslaget i 2006 og olympisk mester i 2008. Han har også vært jevnlig bidragsyter i aviser og magasiner, som programleder i flere TV-kanaler og er en ettertraktet kursholder. Alltid med stor respekt for faget og råvarene.
Han har også gitt ut mange bestselgende kokebøker og flere av utgivelsene har mottatt anerkjennelse, hans siste utgivelse fikk tittelen Årets kokebok i 2019.
Prisvinneren er tidenes beste norske konditor og er også internasjonalt anerkjent. I 2018 ble han invitert til Paris for å lage det franske konditorhuset Ladureé sin julekolleksjon, som løftet frem tradisjonelle norske råvarer for et internasjonalt publikum.
Til daglig er hedersprisvinneren å finne i hans håndverkskonditori i Oslo – her jobber de med fokus på tradisjoner og naturlige råvarer for å skape smaksmagi som vi alle får glede av.
Det Norske Måltids hederspris for 2019 går til Sverre Sætre
Tidligere vinnere av Det Norske Måltids hederspris.
2018 Stiftelsen Bondens marked Norge
2017 Morten Schakenda
2016 Wenche Andersen
2015 Astri Riddervold
2014 Bodil Nordjorde
2013 Arne Brimi
2012 Halvor Heuch
2011 Ingrid Espelid Hovig (d: 2018)
Kontakt:
Leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard
E-post: kristin@detnorskemaltid.no
Telefon:+47 90 19 38 77
Pressekontakt:
Margrethe Vika
margrethe@vikaforus.no
Telefon: +47 41 51 55 97
Foto:
Bilder av vinnere publiseres i eget album på vår Flickrkonto i løpet av finalekvelden.
https://www.flickr.com/photos/131062356@N06/albums
Det norske måltid er på:
Facebook: @detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid og
Instagram: @detnorskemaltid
#detnorskemåltid
Bilder



Om Det Norske Måltid

Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og har siden oppstarten i 2008 utviklet seg til å bli landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Målsettingen er å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon ved å leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke.
Følg pressemeldinger fra Det Norske Måltid
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Det Norske Måltid på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Det Norske Måltid
Årets ypperste norske mat- og drikkeprodukter kåret10.1.2020 23:50:05 CET | Pressemelding
Den 12. finalen i Det Norske Måltid retter blikket mot menneskene som setter Norge på matkartet. Norsk mat og drikke er i verdensklasse med høy kvalitet og stort mangfold. Årets Skaperkraft er en ny pris vi håper kan bidra til å videreutvikle teamene bak produktene.
Stiftelsen Bondens marked Norge tildelt hederspris 201811.1.2019 23:48:23 CET | Pressemelding
Hedersprisen i Det Norske Måltid tildeles en pådriver for norsk, mangfoldig og bærekraftig matproduksjon: Stiftelsen Bondens marked Norge.
Det beste innen norsk mat og drikke – årets vinnere i Det Norske Måltid11.1.2019 23:48:10 CET | Pressemelding
Norsk mat og drikke er i verdensklasse med høy kvalitet og stort mangfold. Årets 12 beste matprodukter og råvarer fra vårt langstrakte land er kåret av juryene i Det Norske Måltid. I år ble dommerne så begeistret at de også tildelte spesialprisen ´Juryens utvalgte´