Norges Bryteforbund

Klart for VM og OL-kvalifisering i Bryting

Del

På søndag starter senior VM i bryting i Nur-Sultan, Kazakstan. Norge stiller med 6 brytere som ikke bare skal kjempe om VM plasseringer og medaljer, men også prøve å kvalifisere Norge til OL i Tokyo 2020.

Først ut under VM er det de norske herrene som bryter gresk-romersk stil som skal i aksjon. Norge stiller med 4 herrer. Stig-Andre Berge i 60 kg fra Oslo Bryteklubb, Morten Thoresen i 67 kg fra Bodø Bryteklubb, Felix Baldauf i 97 kg fra IL Braatt og Oskar Marvik i 130 kg som representerer Sportsklubben 09.

Damene som bryter fristil følger deretter fra tirsdag med to norske deltagere. Silje Kippernes i 53 kg fra IL Braatt og Grace Bullen i 57 kg fra BK Atlas. Iselin Solheim fra Snøgg var også kvalifisert men en kneskade gjør at hun dessverre ikke får deltatt i årets VM.

De norske skal i aksjon:

Søndag 15.9: Morten Thoresen og Felix Balauf

Mandag 16.9: Stig-Andre Berge, Oskar Marvik, Morten Thoresen og Felix Baldauf

Tirsdag 17.9: Silje Kippernes, Stig-Andre Berge og Oskar Marvik

Onsdag 18.9: Silje Kippernes og Grace Bullen

Torsdag 19.9: Grace Bullen

Nyttige linker: 

VM side med live stream og resultater: https://unitedworldwrestling.org/event/world-championships-36 

Offesielt program: https://unitedworldwrestling.org/sites/default/files/2019-08/infos_09_nur_sultan_final.pdf

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Bryteforbund

Norges Bryteforbund
Norges Bryteforbund
Sognsveien 75 L (inngang fotballforbundet)
0855 Oslo

416 66 651http://www.bryting.no/

Norges bryteforbund dekker de olympiske grenene gresk romersk og fristil bryting samt sumo, sandbryting, og håndbak. Det er totalt ca. 7.000 medlemmer fordelt på 63 klubber over hele landet. De fleste klubbene organiserer alle trening innen alle grener, mens andre kun organiserer treninger i en eller to. Det gjennomføres årlig ca. 50 brytestevner i Norge. 

Bryting er en relativ liten idrett i Norge men er en stor idrett internasjonalt. Norsk Bryting har stolte tradisjoner, og har en sterk toppidrettskultur og leverer internasjonale medaljer jevnlig.  Bryting er en av de sommeridretter som har klart å kvalifisere deltakere til samtlige sommer OL i moderne tider. Vi har nå en ny generasjon med store talenter som hevder seg på internasjonalt nivå.

Følg saker fra Norges Bryteforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Bryteforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Bryteforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom