Omsorgsbygg Oslo KF

Klart for rehabilitering av Briskeby brannstasjon

Del

Omsorgsbygg Oslo KF og Thorendahl AS har inngått totalentreprisekontrakt om rehabiliteringen av Briskeby brannstasjon. Briskeby brannstasjon skal etter planen være ferdig rehabilitert i slutten av mars 2022.

Foto: Omsorgsbygg
Foto: Omsorgsbygg

Med sin sentrale beliggenhet har Briskeby brannstasjon ansvaret for flere av de viktigste bygningene i hovedstaten, blant annet Slottet og en rekke ambassader. Prosjektet omfatter totalrehabilitering av hovedbygget fra 1963 for å blant annet gi bedre inneklima og et mer energiøkonomisk bygg. Den velkjente fasaden på bygget er definert som bevaringsverdige.

- Det er høyt fokus på miljø i dette rehabiliteringsprosjektet. I tillegg til fokus på gjenbruk, tilstreber prosjektet utslippsfri byggeplass, samt at det etableres solcelleanlegg på taket. Brannstasjonene er en grunnleggende del av beredskapen i kommunen, og Briskeby vil etter dette fremstå som en moderne bygg som det skal være godt å jobbe i, forteller administrerende direktør i Omsorgsbygg, Lars Henrik Bøhler.

- Uavhengig av kontraktsform er det tydelig at Omsorgsbygg Oslo KF velger ut fra kvalitet og miljø, ettersom vektingen av pris teller 40%. Vi har hele tiden hatt klokketro på at vår prosjektorganisasjon har løfteevnen til å rehabilitere dette signalbygget i tråd med byggherrens intensjoner, sier daglig leder i Thorendahl, Ingvar Røang.

For å ivareta byens beredskap den tid Briskeby brannstasjon er under rehabilitering, er det etablert en midlertidig brannstasjon på Marienlyst som dekker området til Briskeby brannstasjon.

Kontakter

Bilder

Foto: Omsorgsbygg
Foto: Omsorgsbygg
Last ned bilde
Foto: Omsorgsbygg
Foto: Omsorgsbygg
Last ned bilde
Foto: Sverre Jarild
Foto: Sverre Jarild
Last ned bilde
Foto: Sverre Jarild
Foto: Sverre Jarild
Last ned bilde

Om Omsorgsbygg Oslo KF

Omsorgsbygg Oslo KF er et foretak som bygger, drifter, forvalter og vedlikeholder kommunale formålsbygg i Oslo, som barnehager, sykehjem, brannstasjoner m.m. Foretaket sorterer under Byrådsavdeling for næring og eierskap.

Følg pressemeldinger fra Omsorgsbygg Oslo KF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Omsorgsbygg Oslo KF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Omsorgsbygg Oslo KF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom