Omsorgsbygg Oslo KF

Grunnsteinen klar på Furuset hageby

Del
Grunnsteinen på Furuset sykehjem er et skrin fullt av tidstypiske gjenstander. Et knippe av dagens aviser, skisser av ferdig bygg og etasjebeskrivelser, en beskrivelse av konseptet hageby, samt en minnepinne med byggetegninger som er emballert i en tidsriktig munnbindpose.

- Det vil bli flere personer med demenssykdom i årene som kommer, og vi trenger derfor flere spesialiserte tilbud til denne gruppen. Hagebykonseptene Dronning Ingrids Hage og Furuset hageby vil være de første spesialiserte tilbudene som gir mulighet for beboerne å leve et så normalt liv som mulig, innenfor trygge rammer, sa byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen (Ap), mens hun sammen med Sykehjemsetaten, leder for bydelsutvalget og entreprenør AF Gruppen skrudde lokket på grunnsteinskrinet.


Furuset hageby får i tillegg til 112 beboerrom både frisør, butikk, landsbyhus, vinterhage, restaurant, fotpleie, bibliotek, klubb, og hobbyrom. Arkitektur gjør det mulig å vandre både innendørs og ikke minst utendørs. Moderne velferdsteknologi benyttes.

Langstidshjemmet har mange gode miljøaspekter, og målet er å få miljøkarakteren BREEAM Excellent. Det blir solceller på taket og det gjøres flere energieffektive tiltak i bygningskroppen. Resultatet skal bli et nær nullutslippsbygg. Byggeplassen er naturligvis fossilfri.

Prosjektet er også et FutureBuilt prosjekt, som innebærer at det skal være nyskapende, være sosialt og økologisk bærekraftige og være lokalisert i nærheten av gode kollektivtilbud. Å være et FutureBuilt prosjekt innebærer også at prosjektet åpent skal dele av sine erfaringer underveis og når prosjektet er i drift.

På nabotomten skal det bores et stort antall smale og dype brønner for å hente opp bergvarme, og disse skal også brukes til å lagre overskuddsvarme fra sommerhalvåret som kan brukes i kaldere tider. Furuset hageby tilknyttes dette anlegget.

Utformingen er inspirert av det nederlandske konseptet i de Hogeweyk i Weesp, tilpasset norske forhold.

Det er Oslobygg som er byggherre på Furuset hageby, og AF Gruppen er utførende entreprenør. Bygget skal tas i bruk i løpet av høsten 2023, og driftes av Sykehjemsetaten.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Byråd Victoria Marie Evensen tok smittevern på alvor og skar kake til alle arbeiderne som var på grunnsteinsarrangementet.
Byråd Victoria Marie Evensen tok smittevern på alvor og skar kake til alle arbeiderne som var på grunnsteinsarrangementet.
Last ned bilde

Om Omsorgsbygg Oslo KF

Omsorgsbygg Oslo KF er et foretak som bygger, drifter, forvalter og vedlikeholder kommunale formålsbygg i Oslo, som barnehager, sykehjem, brannstasjoner m.m. Foretaket sorterer under Byrådsavdeling for næring og eierskap.

Følg pressemeldinger fra Omsorgsbygg Oslo KF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Omsorgsbygg Oslo KF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Omsorgsbygg Oslo KF