Fana Sparebank

KLART FOR NATTEVANDRING FOR BÆREKRAFTSMÅLENE IGJEN

Del

Etter at fjorårets arrangement ble avlyst på grunn av korona, er det nå klart for nattevandring for FNs bærekraftsmål i Bergen. I 2019 deltok mer enn 3000 personer, blant annet daværende statsminister Erna Solberg.

Lørdag 20.november klokken 13.30 er det offisiell åpning av løypen for årets nattevandring for FNs bærekraftsmål i Bergen. Arrangementet er i regi av Fana Sparebank, Bergen Næringsråd og Bergen kommune, og i år er det tredje gang det går av stabelen.

I 2018 og 2019 gikk flere tusen mennesker den opplyste løypen fra Fløibanen opp til Skansen og ned til Vågsallmenningen. Årets løype er litt kortere, og stopper ved Skansen brannstasjon. Den går altså ikke ned igjen til Vågsallmenningen. Til gjengjeld vil årets løype være åpen og tilgjengelig for bergenserne over en hel uke. Arrangøren har valgt dette for at så mange som mulig skal kunne delta, samt gjøre det lettere å holde én meters avstand.

– Nattevandringen skal være en holdningsskapende informasjonskampanje, og det lykkes vi best med hvis skoleklasser kan gå løypen på dagtid, og familier kan gå på kveldstid. Vi ønsker å spre kunnskap om FNs bærekraftsmål på publikums premisser, og i år kan alle vandre når det passer best for dem, sier Lisbet Nærø, administrerende direktør i Fana Sparebank.

Interaktiv løype

Nytt av året er også en app, som gjør at de som går kan interagere med de 17 bærekrafts-stoppene langs løypen. For hvert bærekraftsmål vil man i appen få opp en video, en informasjonstekst og en liten quiz. Appen heter Tidi, og er nå tilgjengelig for nedlasting på iPhone. Den er ventet å også bli tilgjengelig for Android-brukere i løpet av uke 46.

 Vi har valgt å ta i bruk teknologi for å skape en enda mer interaktiv opplevelse i år. På den måten ønsker vi å gi både store og små muligheten til å lære mer om bærekraftsmålene på en engasjerende og underholdende måte, sier Nærø.

Fysisk og digital åpningsseremoni
Årets vandring starter i Vetrlidsallmenningen lørdag 20.november kl 13.30. De oppmøtte vil da gå opp til Skansen brannstasjon, der det blir offisiell åpningsseremoni med underholdning og utdeling av Folkets pris. Konferansierer er Mette Nygård Havre, daglig leder i Grønne verdier og den 14 år gamle samfunnsengasjerte skuespilleren Hermine Svortevik Oen. Ordfører Rune Bakervik vil også være blant deltakerne. Arrangementet live-streames også på Facebook-siden «Nattevandring i Bergen».

Løypen vil deretter være åpen for alle i hele uke 47, slik at man kan vandre den på egen hånd. Gjennom hele uken vil det være underholdning og noe varmt å drikke på toppen ved Skansen brannstasjon mellom klokken 17 og 20.

 Vi oppfordrer alle til å ta med seg barn, barnebarn, venner og kjente og vandre løypen enten på åpningsdagen eller i løpet av uken. Har man ikke mulighet til å være med på åpningen, kan man følge livesendingen fra egen stue, sier Nærø.

Kule konkurranser

Det vil i år arrangeres to konkurranser for barn (og voksne) gjennom hele uke 47. Quizen med spørsmål om bærekraftsmålene er den første, der vinneren får årskort til VilVite-senteret for hele familien.

Den andre konkurransen er en dansekonkurranse, der alle oppfordres til å sende inn sine beste danse-moves til Sammen-dansen. Vinneren får gavekort for fire personer fra Bergen Live, som kan brukes til en valgfri konsert eller Bergensfest. Det vil bli laget en musikkvideo av alle innsendte bidrag, som blir delt i sosiale medier.

Fakta om Nattevandring for Bærekraftsmålene:

  • Årlig arrangement i Bergen i regi av Fana Sparebank, Bergen Næringsråd og Bergen kommune
  • Hensikten er å sette fokus på FNs 17 bærekraftsmål, og skape kjennskap og kunnskap for disse blant byens befolkning
  • Løypen går fra Vetrlidsallmenningen til Skansen Brannstasjon, og er opplyst hele veien med lysinstallasjoner og 17 lyskuber – ett for hvert mål
  • Nattevandringen i 2019 samlet over 3000 mennesker

Les mer om årets arrangement på Fana Sparebanks hjemmeside.

Last ned Tidi-appen for iPhone her

Følg årets åpningsseremoni live på Facebook her.

Lær deg dansetrinnene til Sammen-dansen her.

Send inn ditt bidrag til Sammen-dansen her.

For mer informasjon, kontakt:

Lisbet K. Nærø, administrerende direktør i Fana Sparebank

lisbeth.nero@fanasparebank.no

952 65 960

Marit Warncke, administrerende direktør i Bergen Næringsråd

Ole Reinert Berg Olsen

ole@bergen-chamber.no

995 65 996

Om FNs bærekraftsmål
FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.
Les mer på: https://www.fn.no/om-fn/fns-baerekraftsmaal                   

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Fana Sparebank

Fana Sparebank
Fana Sparebank
Østre Nesttunv. 3
5221 Nesttun

915 03 411https://www.fanasparebank.no/

Fana Sparebank er en selvstendig sparebank med kontorer på Nesttun, i Bergen sentrum og på Os. Konsernet Fana Sparebank består av Fana Sparebank, Fana Sparebank Eiendom og Fana Sparebank Boligkreditt, i tillegg til merkevarene Himla Eiendomsmegling og Himla Banktjenester. Totalt er det ca. 135 ansatte i konsernet.

Banken støtter og deltar på viktige arrangementer i regi av sine samarbeidspartnere og er aktiv i finansklyngen Finance Innovation.

I 2021 ble Fana Sparebank kåret til Norges 3. beste arbeidsplass i klassen 50-199 ansatte av Great Place to Work Norge.

Følg pressemeldinger fra Fana Sparebank

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fana Sparebank på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fana Sparebank

Fana Sparebank justerer utlåns- og innskuddsrenten27.6.2022 13:41:26 CEST | Pressemelding

Norges Banks heving av styringsrenten og stigende pengemarkedsrenter medfører at Fana Sparebank har besluttet å sette opp både utlåns- og innskuddsrenten med inntil 0,50 prosentpoeng. Det forventes at Norges Bank gjennomfører ytterligere rentehevinger utover i året og videre i 2023. De nye betingelsene vil bli gjort gjeldende fra 27. juni for nye lån, og fra 09. august 2022 for eksisterende lån og innskudd. Alle kunder som får renteendring, vil motta informasjon enten i brev eller ved informasjon i nettbanken.

100 prosent kundeutbytte5.5.2022 13:54:30 CEST | Pressemelding

Fana Sparebank betaler for første gang ut kundeutbytte, og for 2021 ble det full utdeling som utgjorde 55 millioner kroner. Kvartalstallene viser kraftig styrking av rentenettoen, med en vekst på 13,4 prosent sammen-lignet med fjoråret. Utlånsveksten har vært tilfredsstillende under årets første måneder, og det er særlig Himla Banktjenester som leder an. Boliglånsporteføljen i Himla har passert 3 milliarder kroner. Kvartalsresultatet på 52,9 millioner kroner er 21,5 millioner kroner høyere enn for tilsvarende periode i fjor (31,4), og gir en egenkapitalavkastning på 7,9 prosent.

Utlån vokser inn i Himla10.2.2022 13:55:38 CET | Pressemelding

Fana Sparebank passerer en milepæl med over 30 milliarder kroner i forvaltningskapital. Det er særlig positiv utvikling i utlån til boligformål. Veksten utgjør i underkant av en halv milliard kroner for kvartalet, eller 2,2 prosent. På årsbasis utgjør veksten til boligformål 1,2 milliarder kroner, en vekst på hele 6,1 prosent. Det betyr at banken fortsatt øker sine markedsandeler. Innskudd og sparing og plassering utvikler seg positivt og i tråd med markedstrender i 2021. Innskudd i personkundemarkedet utmerket seg med 7,2 prosent vekst siste år. Årsresultatet for 2021 øker til 132,5 millioner kroner sammenlignet med 2020 (126,8 millioner kroner).

Bærekraftig gjennombrudd for Fana Sparebank28.10.2021 15:11:34 CEST | Pressemelding

Fana Sparebank viser kraftig styrking av rentenettoen sammenlignet med fjoråret. Rentenettoen øker med 5,9 millioner kroner eller 7 prosent sammenlignet med fjoråret. Banken opplever også positiv utvikling på utlånssiden, der veksten i utlån til boligformål utgjør en halv milliard kroner for kvartalet, hvilket utgjør 2,3 prosent. De samlede utlånene øker med 0,6 milliarder kroner. Innskuddsveksten viser også god fremgang, med 0,4 milliarder i økte innskudd siste kvartal og 0,6 milliarder sammenlignet med fjoråret. Fana Sparebank presenterer for første gang et anslag for klimafotavtrykket for boliglånsporteføljen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom