OBOS

Klart for bygging av Construction City

Del

AF Gruppen og Betonmast skal bygge næringsklyngen Construction City i Oslo. En entrepriseavtale verdt nær 2, 7 milliarder kroner er nå på plass.

Construction City på Ulven. Illustrasjon 3D Estate
Construction City på Ulven. Illustrasjon 3D Estate

Samtidig har OBOS, AF Gruppen og Betonmast signert leieavtaler som sikrer at de tre selskapene flytter hovedkontorene sine til Ulven når det nye bygget står klart. Med flere spennende aktører på vei realiseres nå Norges største næringsklynge for bygg-, anlegg og eiendomsbransjen.

Construction City bygges på Ulven i hjertet av Hovinbyen. Eiendommen på over 100 000 kvadratmeter skal romme bransjens mest innovative aktører og 4 500 arbeidsplasser.

Entrepriseavtalen har en samlet verdi på 2 676 milliarder kroner, fordelt mellom AF Gruppen (MNOK 1 873), og Betonmast (MNOK 803).

– Det er mange milepæler i et så stort prosjekt som Construction City. At entrepriseavtalen og tre store leieavtaler nå er signert, gjør at vi har tatt et viktig steg mot byggestart i høst, sier daglig leder Hege Skjelbred Hatlemark i Construction City Eiendom.

Viktig byutvikling

– Dette området er prioritert i den pågående byutviklingen av Hovinbyen, hvor OBOS er svært delaktige. OBOS ønsker å bidra aktivt til å styrke innovasjonskraften i byggebransjen, noe vi får til gjennom Construction City, som blir et kraftsenter for hele bransjen. Her kommer nye bærekraftige løsninger for morgendagens boligkjøpere til å utvikles. Construction City skal også sette et tydelig preg på området med grønne åpne byrom, restauranter og kafeer som er åpne for alle, i tillegg til alle arbeidsplassene som etableres. Dette er god stedsutvikling, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Fremme innovasjon

– Vi gleder oss til å starte byggingen av Norges nye næringsklynge for bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen. Her skal vi bidra til å fremme innovasjon og samhandling, og heve bransjens totale konkurransekraft ved å forene fremoverlente bransjeaktører, partnere og utdanningsinstitusjoner. Vi ser frem til at Construction City skal bli vårt neste hovedkontor, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

Attraktive arbeidsplasser

Betonmast flytter også sitt hovedkontor til Construction City.

– Skal vi som bransje lykkes med å omstille oss i møte med forventinger og krav for en mer bærekraftig fremtid må vi gå fra ord til handling, og ikke minst samhandling. Det vil vi få med Construction City, som blir en viktig arena for læring, samarbeid og innovasjon, noe vi i Betonmast setter høyt på agendaen. Jeg er trygg på at dette blir et attraktivt arbeidssted for både dagens og fremtidige medarbeidere i Betonmast, sier Jørgen Evensen, konsernsjef i Betonmast.

Construction City skal etter planen stå ferdig i 2025.

Kontakter

Amund Tøftum, konsernsjef AF Gruppen, mobil: 920 26 712
Jørgen Evensen, konsernsjef Betonmast, mobil: 906 09 310

Bilder

Construction City på Ulven. Illustrasjon 3D Estate
Construction City på Ulven. Illustrasjon 3D Estate
Last ned bilde

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

22 86 55 00http://www.obos.no

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 500 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg pressemeldinger fra OBOS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom