Klarer ikke tannlegeregningen
I en fersk måling utført av Yougov for Landkreditt Forsikring oppgir 37 prosent at trang økonomi noen ganger kan gjøre det nødvendig å vente med tannlegebesøket, selv om behovet er tilstede.
Barnefamilier, mennesker i aldersgruppen 40 til 49 år og familier med lav husstandsinntekt er i større grad enn andre berørt av problemstillingen, viser undersøkelsen.
– Når pengene ikke rekker til alle behov, er tannlegen en utgiftspost som mange skyver på. Det er bekymringsverdig, både av helsemessige grunner og fordi utsettelser ofte gjør det nødvendig med større og dyrere behandling senere, sier Ane Wiig Syvertsen, administrerende direktør i Landkreditt Forsikring.
Mulig å forsikre seg
Noen velger å forsikre seg mot store og uforutsette tannlegeregninger.
– Det finnes en tannhelseforsikring som både vi og en del andre selskaper tilbyr, men man må være klar over at den ikke kan benyttes som alternativ til normalt, jevnlig ettersyn for egen regning. Forsikringen gjelder bare hvis det ikke går mer enn 15 måneder mellom hver kontroll, sier Wiig Syvertsen.
Forsikringen har tre nivåer. Den dyreste koster drøyt 240 kroner måneden og kan dekke behandlinger opp til 40 000 kroner årlig. Vilkårene inneholder imidlertid en del forbehold.
– Vi anbefaler alle å sette seg grundig inn i reglene og begrensningene, slik at de ikke blir skuffet i ettertid. En del kan ha nytte av produktet, og vi mener det er bra at tilbudet finnes.
Merker økende interesse
Interessen for å forsikre seg mot tannlegeutgifter er sterkt økende, ifølge Magne Heitnes, administrerende direktør i Nordic Benefits AS. Selskapet står bak produktet Norsk tannhelseforsikring, som ble lansert for fem år siden.
– Det er vondt å innrømme at man ikke har råd til å betale for slik behandling, og mange foretrekker å forsikre seg mot store innhugg i husholdningsbudsjettet, sier Heitnes.
Alle som eventuelt vil kjøpe en slik forsikring må ha såkalt nullstilt tannstatus.
– Det betyr at du ved kjøpstidspunktet ikke har behov for behandling eller har en tilstand som krever behandling, sier Ane Wiig Syvertsen i Landkreditt Forsikring.
Egenandelen per skade er 500 kroner.
Kontakter
Ane Wiig Syvertsen, administrerende direktør i Landkreditt Forsikring
telefon: 468 25 576
Line Sollie Karlsen, kommunikasjonsrådgiver i Landkreditt
telefon: 924 91 750
Bilder
Om Landkreditt
Følg pressemeldinger fra Landkreditt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Landkreditt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Landkreditt
Gjør lite for å unngå skraper i lakken1.7.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Norske bilister bryr seg lite om risikoen for riper og bulker når de velger parkeringsplass, viser ny undersøkelse. Men én gruppe er langt mer forsiktige enn gjennomsnittet.
Rentekutt gir søknadsboom24.6.2025 12:11:13 CEST | Pressemelding
Etter at Landkreditt Bank i juni satte ned renten for andre gang i år, har antall lånesøknader økt kraftig. – Veldig gøy, også håper jeg søkerne er litt tålmodige med oss sier konsernsjef Ole Laurits Lønnum.
Landkreditt kutter rentene – igjen20.6.2025 15:22:01 CEST | Pressemelding
For andre gang i år setter Landkreditt Bank ned rentene. Alle boliglån og landbrukslån settes ned med 0,25 prosentpoeng.
Anders er God bonde 20255.6.2025 08:43:20 CEST | Pressemelding
Et trygt og inkluderende landbruk starter med folk som engasjerer seg. Anders Løverød fra Vestfold vant prisen God bonde 2025, takket være innsatsen han gjør for både dyr og mennesker.
Mer optimisme blant bøndene20.5.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Et flertall blant bøndene råder gjerne ungdom til å satse på landbruk som yrkesvalg, viser nye tall. Dermed har stemningen snudd fra negativ til positiv siden forrige måling.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom