Stiftelsen Norsk Mat

Kjenner du en ildsjel i hotell- og restaurantbransjen?

Del

Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris skal i år deles ut for 29. gang. I år søker vi etter kandidater innen hotell- & restaurantbransjen.

I år skal Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris gå til en ildsjel innen hotell- og restaurantbransjen. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
I år skal Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris gå til en ildsjel innen hotell- og restaurantbransjen. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris ble opprettet som en hyllest til Ingrid Espelid Hovig på hennes 70-årsdag. Prisen henger høyt i Norge.

- Ingrid Espelid Hovig representerte en nøysom generasjon med stor respekt for maten: Brukte alt av råvarer fra stilk til innmat, ingenting gikk i søpla og felleskapet rundt måltidet var essensielt. I dag kaller vi dette bærekraft. I år ønsker vi derfor kandidater fra hotell- og restaurantbransjen som har tatt tilbake disse verdiene, sier administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist.

I Ingrid Espelid Hovigs ånd skal prisen i år gå til en ildsjel innen hotell- & restaurantbransjen som har tatt tilbake tradisjonen med god utnyttelse av ressursene og formidler norske råvarer i moderne eller lokal drakt.

Prisen tildeles ikke organisasjoner, men kan deles mellom flere personer. Vinneren får et diplom og 30 000 kroner.

Har du den perfekte kandidat? Da kan du nominere gjennom å sende inn et begrunnet forslag til post@norskmat.no innen 5. august. Hvem som vinner avgjøres av både folkets og fagjuryens stemmer, som teller likt. 

Slik nominerer du:

  1. Forslag sendes til post@norskmat.no
  2. Forslaget må være begrunnet
  3. Frist for innsending er 5. august 2022

Tidligere vinnere av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er blant annet:

2021: Åge Eitungjerde og Asbjørn Børsheim og Olav Bleie (Bleie og Børsheim ble nominert sammen), siderprodusenter 
2020: Torill Renaa, resturantør og matformidler
2019: Maret Ravdna Buljo, reindriftseier og matformidler
2018: Gunnar Waagen, Tingvollost og tidligere styreleder i Norsk gardsost
2017: Inge Johnsen, kokk, Liantunet
2016: Mikael Forselius, administrerende direktør Røros Hotell, og Ingulf Galåen, Galåvolden Gård.

Se også kunngjøring i juniutgaven fra vår samarbeidspartner Mat fra Norge.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

I år skal Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris gå til en ildsjel innen hotell- og restaurantbransjen. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
I år skal Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris gå til en ildsjel innen hotell- og restaurantbransjen. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom