Dyrevernalliansen

Kina forbyr omsetning av hundekjøtt

Del

Landbruksdepartementet i Kina har innført forbud mot omsetning hundekjøtt og hunder for kjøttproduksjon. – Hovedproblemet med hundekjøtt er at denne produksjonen er forbundet med ekstrem voldsutøvelse mot hundene, sier Live Kleveland, kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen.

Landbruksdepartementet i Kina har innført forbud mot omsetning hundekjøtt og hunder for kjøttproduksjon. – Hovedproblemet med hundekjøtt er ikke dyrearten, men at denne produksjonen er forbundet med ekstrem voldsutøvelse mot hundene. De har blitt oppbevart i trange bur, og avlivet på forferdelige måter, sier Live Kleveland, kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen.

Forbudet kommer i form av en oppdatert forskrift med liste over hvilke dyrearter det er tillatt å omsette for konsum. Hund er ikke inkludert på listen, og dermed forbudt å selge til og fra slakterier, restauranter og matmarkeder. Folk kan fortsatt avlive og spise sine egne hunder, men dette foregår så vidt vi kjenner til bare i liten skala noen steder på landsbygda. Forbudet innbefatter omsetning av hunder i forbindelse med den beryktede Yulin-festivalen. Katter har i følge kinesisk dyrevernbevegelse aldri vært på listen over spiselige dyr, og er fortsatt ikke med. Det er derfor forbudt å omsette både katt og hund for mat i Kina. 

Enkelte kinesiske byer, som Shenzhen og Zhuhai, har allerede innført lokale forbud mot omsetning av hunder for mat. Dyrevernalliansen håper nå at det kinesiske forbudet vil påvirke også andre asiatiske land, og markere starten på slutten for flere typer kritikkverdig kjøttproduksjon internt i Kina. 

Kampen mot hundekjøtt har også foregått i Norge. Representanter for kinesisk dyrevernbevegelse har brukt press fra politikere over hele verden til å påvirke kinesiske myndigheter. I Norge har Dyrevernalliansen hatt møte i Stortinget så sent som i mars 2019 sammen med kinesiske dyrevernere og norske stortingspolitikere, blant annet Ulf Leirstein (frittstående), Kristoffer Robin Haug (Mdg), og Margaret Hagerup (H). 

Den kinesiske dyrevernorganisasjonen World Dog Alliance, som er basert i Hong Kong, har oversatt den nye forskriften til engelsk: https://bit.ly/3gBz2v9

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen
Dyrevernalliansen
Brenneriveien 7
0182 Oslo

22 20 16 50http://www.dyrevern.no

Dyrevernalliansen hjelper dyrene som trenger det aller mest.

Følg saker fra Dyrevernalliansen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Dyrevernalliansen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Dyrevernalliansen

Feigt av regjeringen å droppe redusert kjøttkonsum8.1.2021 13:16:15 CET | Pressemelding

Klimakur viser at redusert konsum av kjøtt er et billig og svært effektivt tiltak for å få ned utslipp, og i tillegg har det positiv betydning for dyrevelferd og helse. Likevel vil ikke regjeringen gå inn for å redusere kjøttforbruket i den nye klimaplanen. – Feigt og tannløst av regjeringen å droppe moderat redusert kjøttkonsum bare for å unngå bråk med landbruksorganisasjonene, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom