Kia Norge

Kia presenterer ny designfilosofi og nye bilder av EV6

Del

Kia presenterte i dag de første komplette bildene av sin nye elbil, EV6, som får verdenspremiere senere denne måneden. EV6, med sin crossoverinspirerte design, er første bil designet i tråd med Kias nye designfilosofi.

Kias nye elbil, EV6, er en spenstig crossover som bygges på Kias helt nye dedikerte elbilplattform.
Kias nye elbil, EV6, er en spenstig crossover som bygges på Kias helt nye dedikerte elbilplattform.

EV6 er designet under Kias nye designfilosofi «Opposites United», som henter inspirasjon fra kontrastene i naturen og hos menneskeheten. Designfilosofien er basert på en ny visuell identitet preget av positivitet og naturlig energi, med kontraster i form av stilistiske elementer og skulpturelle former.

«EV6 er den første dedikerte elbilen fra Kia, og viser merkets fokus på design og elektrifisering. Vi tror EV6 er en svært relevant modell for det nye elbilmarkedet», sier Karim Habib, Senior Vice President og Head of Global Design Center. «Med EV6 hadde vi som mål å skape et særegent design og samtidig en fremtidsrettet og unik elbil.Kias nye designfilosofi
EV6 er det første eksempelet på designfilosofien «Opposites United», en designretning som vil prege alle fremtidige modeller fra Kia. Filosofien er basert på fem grunnprinsipper: ‘Bold for Nature’, ‘Joy for Reason’, ‘Power to Progress’, ‘Technology for Life’, og ‘Tension for Serenity’.

Bold for Nature handler om samspillet med naturen og henter inspirasjon fra detaljer, former og proporsjoner både fra naturen og menneskenes verden. Dette grunnprinsippet gir organiske, men samtidig tekniske strukturer og detaljer i bilens interiør. Eksteriøret preges av en kombinasjon av rene linjer og unike overflater.

Joy for Reason handler om følelsen og atmosfæren i Kias biler. Fremtidig design kombinerer det emosjonelle og rasjonelle, slik at passasjerene både kan slappe av og føle seg inspirert. Det brukes også nye organiske materialer og dristige farger for å skape en følelse av ungdommelighet og lekenhet.

Power to Progress er basert på ekspertisen om designstyrt endring som Kia har opparbeidet seg. Fremtidig design vil basere seg på erfaring og kreativitet for å utvikle og skape nye design.

Technology for Life omfavner ny teknologi og innovasjoner for å skape positiv interaksjon mellom bruker og bil. Kias fremtidige biler skal gi moderne brukeropplevelser gjennom design, innovasjon, belysning, følelser og tilkoblingsmuligheter.

Tension for Serenity utforsker mulighetene som oppstår i spenningsfeltet mellom motstridende krefter og kreative kontraster. Det gir unike designkonsepter med tekniske detaljer som skaper spenning og gir muligheter for fremtidsrettet design.

«Målet er at produktene våre skal oppleves intuitive og brukervennlige, slik at de kan forbedre kundenes hverdag. Vi skal designe og skape originale, nyskapende og spennende elbiler. Designernes ideer og Kias formål er mer integrert enn noensinne, med kundene som skal stå i senter for alt vi gjør og som vil påvirke alle beslutninger vi tar», sier Karim Habib.

Flere detaljer om Kias nye designfilosofi kan du se i denne filmen: https://www.youtube.com/watch?v=gqrfx2GzOYE


Eksteriørdesign: en fremtidsrettet elbil med teknologiske detaljer
EV6 er en videreutvikling av erfaringer fra Kias designbaserte utvikling de siste årene.

Fronten har karakteristiske og moderne kjørelys som er en del av bilens «digitale tigernese»; et designgrep som er en videreutvikling av Kias velkjente grill «tigernesen». Lyktene har også et sekvensielt lysmønster. Under lyktene understreker luftinntaket bilens høyteknologiske design, og gjør den visuelt bredere. For å optimalisere aerodynamikken føres luften gjennom og under bilens flate underside.

Sideprofilen viser en crossover-inspirert design, som er moderne, elegant og aerodynamisk. Dette står i kontrast til skarpe linjer og høyteknologiske detaljer for å skape en følelse av spenning i designet. En skrånende frontrute gjør designen mer dynamisk, og bakhjulene gir ekstra bredde og volum. Linjen nederst på dørene buer seg mot hjulbuene bak og bilens profil forlenges visuelt.

Bak er bilen designet for god aerodynamikk, og den har skrånende C-stolper med integrerte svarte detaljer som en visuell forlengelse av bakruten. Takspoileren over ruten fører luft ned mot en nedre spoiler over bilens unike baklys.

EV6 er resultatet av samarbeid mellom alle Kias tre designstudio i Namyang (Korea), Frankfurt (Tyskland) og Irvine (California, USA).


Et moderne og romslig interiør
Kias nye dedikerte elbilplattform, E-GMP, gir bedre plass i kupeen sammenlignet med tidligere elbiler fra Kia, som er basert på eksisterende modeller.

Et av de mest iøynefallende elementene i det nye interiøret er en sømløs og buet HD-skjerm til infotainment og navigasjon. Skjermens og dashbordets enkle formspråk skaper en åpen følelse i kupeen. Skjermen strekker seg fra rattet til midten av dashbordet, og viser instrumentpanel foran sjåføren og infotainment og navigasjon over midtkonsollen. Minimalt med fysiske knapper gir en ryddig og beroligende kjøreopplevelse

Under skjermen sitter det et panel med brytere for styring av klimaanlegget, og under panelet skråner dashbordet fremover for å skape en følelse av åpenhet.

Setene er slanke og lette og er kledd i moderne og robuste materialer laget av resirkulert plast.

EV6 har verdenspremiere under et digitalt arrangement i mars 2021.

Kontakter

Bilder

Kias nye elbil, EV6, er en spenstig crossover som bygges på Kias helt nye dedikerte elbilplattform.
Kias nye elbil, EV6, er en spenstig crossover som bygges på Kias helt nye dedikerte elbilplattform.
Last ned bilde
EV6 er første bil som tar i bruk Kias nye logo.
EV6 er første bil som tar i bruk Kias nye logo.
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Den nye plattformen muliggjør et romslig interiør.
Den nye plattformen muliggjør et romslig interiør.
Last ned bilde
Et av de mest iøynefallende elementene i det nye interiøret er en sømløs og buet HD-skjerm til infotainment og navigasjon.
Et av de mest iøynefallende elementene i det nye interiøret er en sømløs og buet HD-skjerm til infotainment og navigasjon.
Last ned bilde

Om Kia Norge

Kia Norge
Kia Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.kia.com/no/

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge, og gjennom nær 70 forhandlere markedsføres Kia over hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994, og tilsammen ruller det ca 30.000 Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.

Følg saker fra Kia Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kia Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kia Norge

Kia Sorento vinner Red Dot og iF design award.16.4.2021 13:04:10 CEST | Pressemelding

Nye Kia Sorento hedres for sin design, og vinner både Red Dot Award og iF Award, to meget prestisjefulle designkonkurranser. «Sorento Plug-in Hybrid er nå i butikk hos mange av våre forhandlere, og vi får gode tilbakemeldinger både på pris, kjøreegenskaper og utstyrsnivå», sier Irene Solstad, konserndirektør for Kia i Bertel O. Steen. «Det at Sorento vinner to av de viktigeste designkonkurransene er veldig gøy.» Med de siste utmerkelsene i Red Dot og iF awards, fortsetter Kias suksess i de to konkurransene. Kia Soul var første bil fra et koreansk merke til å motta Red Dot i 2009, og siden har totalt 26 Kia modeller blitt hedret med den prestisjefulle prisen. I iF Award, som Kia mottok for første gang i 2010, har det blitt 21 priser inkludert nye Sorento. Prisdryss Like etter lanseringen i fjor høst vant Sorento ‘All-Wheel Drive Car of the Year 2020’ en pris som deles ut av Auto Bild Allrad. Senere ble den også tildelt den gjeveste tyske prisen "Golden Steering Wheel 2020" i klassen sto

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom