Kia Norge

Kia lanserer ny ladetjeneste i Europa.

Del
Kia Motors lanserer KiaCharge, en ladetjeneste hvor kunder får tilgang til det største ladenettverket i Europa med en felles betalingsløsning. Tjenesten er et samarbeid med Digital Charging Solutions (DCS), og vil gi Kia-kundene tilgang til 160.000 ladepunkt.

Med KiaCharge får kunder tilgang til DCS’ ladenettverk med en RFID brikke eller en app. I appen ser man prisinformasjon, og man vil få en månedlig faktura istedenfor å betale for hver enkelt lading.

“KiaCharge vil lanseres i Norge i løpet av 2021”, sier Irene Solstad, Adm. Direktør for Kia i Bertel O. Steen. “Neste år lanserer vi nok en ny elbil, en crossover med lang rekkevidde og hurtiglading som kan gjøres på 20 minutter. Flere og flere kjøper elbil, og lading er et viktig punkt. Vi gjør det enkelt for kundene med en brukervennlig tjeneste hvor man kan lade hos ulike operatører med en brikke eller app”.

De kommende årene vil stadig flere bytte fra fossile- til elbiler også i Europa. Etterspørselen etter ladepunkter ventes å øke med 35% de neste ti årene ifølge en studie utført av McKinsey i August 2018.

KiaCharge – ett kort for hele Europa
Med KiaCharge tilbyr Kia sine kunder et omfattende ladenettverk i Europa med eRoaming; elbileierne kan benytte ulike ladestasjoner uten å inngå kontrakt med flere operatører.
Spesielt på lengre kjøreturer og turer til utlandet vil tjenesten gi elbileierne enklere ruteplanlegging. Kunder kan enkelt finne tilgjengelige ladestasjoner ved å bruke bilens infotainmentsystem.

KiaCharge vil tilby ulike priser og avtaler basert på kundenes behov. De som kjører lite kan betale for hver enkelt lading, mens de som kjører mye og lader ofte kan gå inn på månedsabbonnementer.

Lansering i Europa
KiaCharge introduseres med oppstart i syv land nå i september og oktober. Først ut er Italia, Polen og Spania, etterfulgt av Østerrike, Frankrike, Tyskland og Sveits. Mot slutten av året lanseres tjenesten i England, og i løpet av 2021 følger flere land.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Kia Norge

Kia Norge
Kia Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.kia.com/no/

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge. Vi har dyktige forhandlere i hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994. I dag ruller det mer enn 75.000  Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.