Kia Norge

Kia EV6 med rekkevidde på hele 528 km.

Del

Kias nye elbil, EV6, får lengre rekkevidde enn først antatt. Bilen er nå typegodkjent og med det største batteriet på 77.4kWh og bakhjulstrekk får EV6 rekkevidde på hele 528 kilometer.

“EV6 er en komplett elbil som kombinerer et sportslig oppsett med praktisk innhold og teknologi som vil gjøre livet lettere for elbileiere; imponerende rekkevidde, lynrask hurtiglading, romslig plass og hengervekt på inntil 1600 kg”, sier Irene Solstad, konserndirektør for Kia i Bertel O. Steen.“Salget er godt i gang, og de første EV6 kommer til Norge i oktober. Vi gleder oss til å starte utlevering til kunder”.

EV6 kan leveres med to ulike batteripakker, 58kWh eller 77.4kWh. Bilen er nå typegodkjent og med det største batteriet og bakhjulstrekk får EV6 rekkevidde på hele 528 kilometer. (WLTP kombinert syklus. Forbruk på 16.5 kWh/100km). Også i utgaven med firehjulstrekk leverer EV6 god rekkevidde; 506km etter WLTP kombinert syklus, og forbruket er da på lave 17.2 kWh/100km.


Ny dedikert elbilplattform
EV6 er bygget på Kias nye dedikerte elbilplattform, Electric-Global Modular Platform, E-GMP. Dette gir store fordeler som kraftige ytelser, lynrask hurtiglading, lengre rekkevidde og bedre sikkerhet.   

Til tross for kompakte ytre mål har EV6 klasseledende innvendig plass. Akselavstand på 2,9 m og korte overheng foran og bak gir et romslig interiør som kan sammenlignes med større biler i klassen over. Benplass på 1.078mm i front og 990mm bak sikrer god plass for alle passasjerer.Lynrask hurtiglading
EV6 introduserer multi hurtigladesystem som betyr at systemet er kompatibelt både med 800V lynlading og det mer vanlige 400V hurtiglading uten behov for adapter eller ombordlader.

Når man lader på på 800V går strømmen rett til batteriet i høyhastighet, og bruker under optimale forhold bare 18 minuttter på å lade batteriet fra 10-80% med maksimal kapasitet på 239kW. Ved lading på 400V benytter EV6 bilens motorsystem til å omforme 400V strøm fra ladestasjonen til 800V.Kia Charge
Når det er lite strøm på batteriet kan du bli guidet til nærmeste ladestasjon ved hjelp av navigasjonssystemet som kartlegger ladepunkter og tilgjengelighet i sanntid. Kias partnerskap med Ionity gir EV6- kundene reduserte priser på over 400 hurtigladestasjoner i 24 europeiske land med løsningen Kia Charge. Ionity benytter den ledende europeiske standarden CCS (Combined Charging System) og drives av 100% fornybar energy.

I tillegg til Ionity, vil Kia Charge også gi tilgang til totalt over 205.000 ladepunkter i Europa, (inkludert AC og DC kontakter.) Kia Charge-appen gir mulighet for en abonnementsløsning for lading på tre ulike nivå, avhengig av bruken.EV6 som "power bank"                                                                            
Kia har utviklet en integrert ladestyringsenhet (ICCU) som styrer innebygde toveis ladere, og Vehicle Charging Management System (VCMS). ICCU gjør det mulig å overføre opptil 3,6 kW strøm fra bilbatteriet til andre enheter.

Slik kan man lade andre elektriske apparater fra bilen, for eksempel en bærbar PC eller husholdningsapparater ved bruk av en V2L adapter.

Man kan også lade en annen bil, Vehicle to vehicle (V2V) med bruk av en ladekabel og en V2L adapter. EV6s eget batteri blir ivaretatt ved at funksjonen V2V ikke vil fungere om EV6s ladestatus går under 20%.

Alle innovasjoner på EV6 er designet og utviklet for å gjøre bruken så enkel og intuitive som mulig, og vil gjøre livet lettere for elbileiere. Range disclaimer:
Rekkevidden er fastsatt etter den standariserte målemetoden i EU, WLTP. Maksimal rekkevidde opp til 528km gjelder EV6 med batteri på 77.4kWh, bakhjulstrekk, og 19” hjul. Individuell kjørestil og andre faktorer som fart, temperatur, topografi og bruk av elektrisitetsforbruk på instrumenter / strømforbruk i bilen har betydning for og kan redusere reell rekkevidde.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Alle Kia EV6 kunder får tilgang til og gunstige priser på Ionitys lynladere.
Alle Kia EV6 kunder får tilgang til og gunstige priser på Ionitys lynladere.
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Kia EV6 har romslig bagasjerom
Kia EV6 har romslig bagasjerom
Last ned bilde
Ved å plassere adapteren i ladeluken kan man plugge inn og lade andre elektriske apparater fra EV6
Ved å plassere adapteren i ladeluken kan man plugge inn og lade andre elektriske apparater fra EV6
Last ned bilde
Last ned bilde
Med en adapter kan man lade elektriske apparater, eller en annen elbil.
Med en adapter kan man lade elektriske apparater, eller en annen elbil.
Last ned bilde

Om Kia Norge

Kia Norge
Kia Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.kia.com/no/

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge, og gjennom nær 70 forhandlere markedsføres Kia over hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994, og tilsammen ruller det ca 30.000 Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.

Følg pressemeldinger fra Kia Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kia Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kia Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom