Kia Norge

Kia EV6 årets bil i Tyskland

Del

Tyskerne kommer etter på elbil. Nå er helt nye og helelektriske KIA EV6 kåret til årets premium bil i sin klasse i Tyskland.

 

Den nye elektriske Crossoveren til Kia er kåret til årets bil i Tyskland i den anerkjente GCOTY- awards. Kåringen kommer samtidig som den innovative Kia EV6 nå gjør sin debut flere steder i Europa inkludert Norge.

Tøff konkurranse
Kia EV6 har vunnet konkurransen «German Car of the Year» mot blant annet Hyunday Ionic5, Volkswagen ID4, Audi Q4 Etron, Scoda Enyaq og Mercedes C- klasse. Mer enn 20 anerkjente motorjournalister har vurdert biler i prisklassen 25.000 – 50.000 euro for å kåre overall vinneren som ble EV6.

Kia EV6 er den første bilen som leveres på den nye plattformen Electric-Global Modular Plattform(E-GMP). Crossoveren er også den første som designes etter Kia sin nye «Oposites United» design filosofi.

- Dette er utrolig gøy både for oss i Kia og Bertel O. Steen. Det bekrefter egentlig det vi har trodd hele tiden, at dette er en bil som svært mange kommer til å falle for. Nå er også prøvekjøringer i gang med journalister her hjemme i Norge. Foreløpig virker det som om de er like begeistret som sine tyske kolleger, sier Christian Lagaard, ny kommunikasjonssjef i Kia Norge.

- EV6 sitt emosjonelle design, dynamiske kjøreegenskaper, lange rekkevidde og raske lading gjør bilen til noe spesielt. Vi er stolte over å motta prisen for årets bil i Tyskland forteller Luc Donkerwolke, Chief Creative Officer i Kia Europa. Og legger til at hele det kreative teamet til Kia er et sterkt team.

 KIA EV6 kan du få med firehjulsdrift fra Kr 439.900,- Bilen finnes både i RWD og AWD. Rekkevidden er på opp mot 528 kilometer WLTP. Bilens 800V ladesystem gjør at bilen under kan lade så mye som 10-80% på kun 18 minutter.

For mer informasjon om bilen kan du følge lenken.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Kia Norge

Kia Norge
Kia Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.kia.com/no/

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge, og gjennom nær 70 forhandlere markedsføres Kia over hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994, og tilsammen ruller det ca 30.000 Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.

Følg pressemeldinger fra Kia Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kia Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kia Norge

Flere bilder og mer informasjon: Kias helelektriske konsept-SUV, Kia Concept EV9, på AutoMobility LA18.11.2021 07:30:00 CET | Pressemelding

- Etter lanseringen av EV6 setter Kia Concept EV9 tonen for neste modell i Kias elbilsatsing - Den helelektriske konsept-SUV-en følger opp Kias visjon om å bli en «leverandør av bærekraftige mobilitetsløsninger» - Den dristige, kantete utvendige designen til Concept EV9 er basert på Kias nye designfilosofi, «Opposites United» - Den innvendige designen henter inspirasjon fra vannelementet i «Opposites United» og bringer omgivelsene inn i kupeen EV6 høstet mye ros internasjonalt da den ble lansert. På bilutstillingen AutoMobility LA var det den helelektriske konsept-SUV-en Kia Concept EV9 som stakk av med oppmerksomheten. Concept EV9 gir en tydelig pekepinn på hvordan den neste elbilmodellen fra Kia vil se ut. Konseptbilen er et godt eksempel på hvorfor merket er blitt ledende på utvikling av attraktive, teknisk avanserte nullutslippsbiler. I likhet med EV6 er Concept EV9 bygd på Kias avanserte modulbaserte elbilplattform (E-GMP). Concept EV9 følger opp selskapets visjon om å bli en leve

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom