DNV GL

Kenneth Vareide møter den 4. industrielle revolusjon med entusiasme

Del

Høvik, 3. juni 2019: Kenneth Vareide er nytt medlem i DNV GLs konsernledelse. 1. juni tiltrådte han stillingen som administrerende direktør for forretningsområde Digital Solutions.

Kenneth Vareide ny i DNV GLs konsernledelse.
Kenneth Vareide ny i DNV GLs konsernledelse.

DNV GL - Digital Solutions består av nærmere 1000 digitale eksperter, som utvikler og tilrettelegger digitale tjenester for selskapets kunder hovedsakelig innen kjerneområdene – maritime, olje og gass, og fornybar energi.

DNV GL har vært en digital pioner siden 1960-tallet. Men aldri før har fokuset på digitale tjenester, digitale muligheter og digitale løsninger vært større enn nå.

"Utviklingen som vi står oppe i, ofte referert til som den fjerde industrielle revolusjonen, er så stor og så fundamentale at man muligens bare opplever slikt en gang i løpet av sin karriere. Jeg er derfor full av entusiasme for den rollen jeg skal ivareta og for de mulighetene DNV GL sammen med de nevnte industriene kan utvikle.» sier Vareide."

Kenneth Vareide (48) har, som svært mange andre i DNV GL, sin mastergrad i marin teknikk fra NTNU, Trondheim. Han har også mastergrad i teknologiledelse – et studie tilrettelagt av NTNU, NHH (Norges Handelshøyskole) og MIT (Massachusetts Institute of Technology).

Han ble ansatt som trainee i 1996, og har etter det gått gradene internt i selskapet. Han har hatt lederroller i DNV GLs forretningsområder Maritime og Olje & Gass, og han har internasjonal erfaring fra Houston, London og Busan (Sør-Korea).

DNV GL foretar årlig en internasjonal spørreundersøkelse hvor olje og gass industrien vurderer fremtidsutsiktene. I siste undersøkelse (2019), hvor om lag 800 ledere ga sine svar, var mangel på relevante ferdigheter den største barrieren for digitalisering.

"Noe av det mest inspirerende ved å jobbe for DNV GL, er mulighetene som skapes i samarbeid med våre kunder og selskapets mange eksperter med dyp teknisk kompetanse. En av mine viktigste oppgaver vil være å bidra til å bygge videre på denne kompetansen og dette samarbeidet. Bidra til å tilrettelegge slik at industriene selv opplever oss som en nyttig samarbeidspartner for bygging av kompetanse, en som kan bistå i utvikling av digitale tjenester og en som kan nyttiggjøre mulighetene digitaliseringen åpner for.»

I sin nye rolle blir Kenneth Vareide også ansvarlig for DNV GLs åpne digitale plattform Veracity. Siden oppstarten i 2017 har nå mer enn 160.000 aktive brukere delt data og anvendt tjenester via plattformen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kenneth Vareide ny i DNV GLs konsernledelse.
Kenneth Vareide ny i DNV GLs konsernledelse.
Last ned bilde
DNV GLs hovedkontor på Høvik.
DNV GLs hovedkontor på Høvik.
Last ned bilde

Om DNV GL

DNV GL
DNV GL
Veritasveien 1
1363 Høvik

http://www.dnvgl.no

 

Følg saker fra DNV GL

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra DNV GL på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra DNV GL

Öresundskraft og DNV GL forbedrer strømnettet med smart kabeldiagnostikk30.1.2020 14:08:47 CETPressemelding

70 prosent av strømbrudd er forårsaket av problemer i kabler på mellomspenningsnivå. DNV GLs teknologi for diagnose av kabler "Smart Cable Guard" overvåker og varsler om feil og svake punkter i kabler og lokaliserer disse med en feilmargin på +/-1 prosent. Slik gir den kontinuerlig sanntidsinformasjon om tilstanden til Örsundkrafts nettsystem og viktig innsikt om nødvendig vedlikehold og reparasjoner. Svenske Öresundskraft er det første selskapet som tar i bruk denne smarte kabelvakt-teknologien i det svenske kraftnettet. – Teknologien er like anvendlig i Norge som i Sverige og er allerede i bruk av enkelte norske kraftselskaper, påpeker Christopher Wiig, Business Director for Digital Grid Operations i DNV GL. Les mer om saken (engelsk): https://www.dnvgl.com/news/oresundskraft-and-dnv-gl-enhance-reliability-in-the-swedish-power-grid-with-smart-cable-guard-165968 Kontaktpersoner: Anders Lindgren Communications Advisor, DNV GL Energy email: Anders.Lindgren2@dnvgl.com mobile: +47 901 32 

Olje- og gassektoren øker investeringer i det grønne skiftet – ny undersøkelse21.1.2020 00:01:00 CETPressemelding

• To tredjedeler (66%) av topplederne i olje- og gassektoren har tro på at næringen vil vokse i 2020, dette er 10 prosentpoeng færre enn i 2019. • Nesten halvparten (46 %) sier at deres selskap vil kunne oppnå akseptabel lønnsomhet selv om oljeprisen skulle bli på 50 USD fatet i gjennomsnitt over året i 2020. • 71 % forventer at investeringene i karbonfjerning vil øke eller holde seg uforandret. Her ser vi en kraftig økning fra 54 % i 2019 Næringens planer om å øke investeringene i hydrogenbasert aktivitet har mer enn fordoblet seg over siste år. • Selskaper som investerer i effektivisering og karbonfjerning har også det mest optimistiske synet på det kommende året.

Presseinvitasjon: Statsministeren sammen med topplederne staker ut kursen for det grønne skiftet i norsk shipping25.11.2019 08:00:00 CETPresseinvitasjon

Rundebordskonferanse - mandag 25. november - ledet av statsminister Erna Solberg: Hvordan skape utslippsfri skipsfart? Muligheter for norsk maritim næring. Det maritime miljøet i Norge utvikler ny teknologi og nye løsninger som verden trenger for å klare omfattende reduksjoner av klimagassutslipp. Som Elon Musk er et forbilde for bilindustrien er Norge et forbilde for den maritime industrien. Men hvordan møter vi nye utfordringer? Mandag 25. november. Kl 12.30 - 15.00. DNV GL, Veritas 1, Veritasveien 1, Høvik

Presseinvitasjon: Norske toppledere og statsministeren staker ut kursen for at Norge skal kunne vise vei19.11.2019 11:00:00 CETPresseinvitasjon

Rundebordskonferanse - mandag 25. november - ledet av statsminister Erna Solberg: Hvordan skape utslippsfri skipsfart? Muligheter for norsk maritim næring. Det maritime miljøet i Norge utvikler ny teknologi og nye løsninger som verden trenger for å klare omfattende reduksjoner av klimagassutslipp. Som Elon Musk er et forbilde for bilindustrien er Norge et forbilde for den maritime industrien. Men hvordan møter vi nye utfordringer?

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom