Kasakhstan trenger 610 milliarder dollar i investeringer i lavkarbonteknologier ifølge landets økonomiminister

Del
"Det er estimert at den nødvendige nettoinvesteringen i Kasakhstans lavkarbonteknologier er på 610 milliarder dollar", sa Kasakhstans økonomiminister Alibek Kuantyrov 28. februar 2023 på et seminar om landets strategi for å oppnå karbonnøytralitet. Dette meddeles av Økonomiministeriets pressetjeneste.

"Vårt mål er å redusere vårt karbonavtrykk og få fordelene av bærekraftig økonomisk vekst, bedre folkehelse og risikoreduksjon når det gjelder klima. En nettoinvestering på 610 milliarder dollar i lavkarbonteknologi vil føre til nye og utvidede markeder og nisjer for innenlandske produsenter og stimulere skaping av høyproduktive arbeidsplasser", sa Kuantyrov.

Kasakhstans vedtatte strategi i februar 2023 berører økonomiens nøkkelsektorer og skisserer tiltak som trengs for å nå landets mål om karbonnøytralitet innen 2060 som blant annet innebærer reduksjon av klimagassutslipp, bedre energieffektivitet og utvikling av fornybare energikilder.

Mer enn halvparten av de nødvendige investeringene (386,3 milliarder dollar) sirkulerer allerede i landets økonomi og vil bli flyttet fra råvaresektorene til grønne sektorer. De resterende 223,7 milliarder dollar vil komme fra nye kilder.

"Vi har en stor oppgave – å forbedre folkehelsen, energisikkerheten og fasilitere bærekraftig økonomisk vekst," sa ministeren.

Kuantyrov understreket at Kasakhstans regjering jobber aktivt for å nå disse målene ved å tiltrekke seg investeringer og styrke samarbeidet med internasjonale organisasjoner og andre land.

Nøkkelord

Bilder

Om Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstans Ambassade i Norge
St. Olavs gate 21 B
0165 Oslo

+4722420640http://mfa.gov.kz/en/oslo

Følg pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom