Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstan er interessert i investeringer og teknologier fra Equinor

Del

Kasakhstans ambassadør Yerkin Akhinzhanov hadde et møte med Equinors ledelse.

Source: KazPravda.kz
Source: KazPravda.kz

Senior visepresident Tore Løseth, direktør for leteaktiviteter Toril Dyreng og direktør for myndighetskontakt Geir Westgaard var med på møtet.

Under møtet utvekslet samtalepartnerne meninger om perspektivene for samarbeid i forbindelse med avtalen om felles studier som ble signert mellom Kasakhstans nasjonale olje- og gasselskap KazMunayGas og Equinor i september 2019.

Ambassadøren tok opp hovedpunktene i talen til Kasakhstans president Kassym-Zhomart Tokayev under et utvidet møte om utviklingen av landets olje- og gassbransje 5. september 2019. Akhinzhanov fokuserte på målsettingene fra landets statsoverhode: å opprette et kasakhstansk oljeservicekluster etter mønster fra Norge, modernisere infrastruktur, forbedre lovgivning og stimulere utvikling av alternativ energi.

Ambassadøren viste den kasakhiske sidens vilje til å se på og fremme felles energiprosjekter både i olje- og gassektoren og innen fornybar energi.

Siden 1993 har Equinor samarbeidet med Kasakhstan. Avtalen om felles studier mellom KazMunayGas og Equinor åpner for en videre kartlegging av hydrokarbonpotensialet i Kasakhstan og kan åpne døren for utvidet samarbeid.

Bilder

Source: KazPravda.kz
Source: KazPravda.kz
Last ned bilde
Source: Embassy of Kazakhstan in Norway
Source: Embassy of Kazakhstan in Norway
Last ned bilde

Om Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstans Ambassade i Norge
Kasakhstans Ambassade i Norge
Nedre Vollgate 3
0158 Oslo

http://mfa.gov.kz/en/oslo

Følg saker fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kasakhstans Ambassade i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom