Abelia

Kan kunstig intelligens skape nye arbeidsplasser?

Del

Presseinvitasjon: Hva er kunstig intelligens? Hva brukes det til? Og kan det skape nye arbeidsplasser? Telenor og Abelia inviterer til seminar torsdag 30. mars.

AI NÅ – KUNSTIG INTELLIGENS OG NYE ARBEIDSPLASSER
Tid: Torsdag 30. mars klokka 08.30 - 12.00. (Program starter kl. 09.00, lunsj kl. 12.00).
Sted: The Hub, Telenor, Snarøyveien 30E på Fornebu.  

På seminaret møter du den humanoide roboten "Pepper", samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, global leder for strategiske partnerskap Brian Fredriksen i IBM Watson Health, forsker Heidi Dahl i SINTEF, samt Anne Worsøe og Hanne-Toril Mevik i oppstartsselskapet Bakken & Bæck.

I tillegg blir det panelsamtale hvor vi utfordrer politikere og fageksperter på hvordan kunstig intelligens kan løse samfunnsutfordringer generelt, og innen helse og transport spesielt. Vi har invitert leder Nikolai Astrup (H) i Transport- og kommunikasjonskomiteen, nestleder Torgeir Micaelsen i Helse- og omsorgskomiteen, administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia, konsernsjef Sigve Brekke i Telenor og prosjektleder Hilde Tonne i DIGITAL NORWAY – Toppindustrisenteret AS.

- I fremtiden vil kunstig intelligens være en del av alle tjenester og produkter. Tingenes internett, store datamengder og kunstig intelligens vil bidra til å løse de store samfunnsutfordringene vi står ovenfor, men det krever at vi får til en rask kompetanseheving på dette i Norge. Fremtidens arbeidsplasser må skapes her, og ikke bare i utlandet. Derfor har Telenor bygget en superlab for kunstig intelligens i Trondheim, hvor akademikere, næringsliv og myndigheter kan dele kunnskap og få frem relevant forskning, sier konsernsjef Sigve Brekke i Telenor.

- For ti år siden dominerte bilmerker og legemidler statistikken over hvem som brukte mest penger på forskning og utvikling (FoU). I fjor var det bare Volkswagen som hindret total dominans fra data- og programvareselskaper. De største selskapene bruker hvert år over 100 milliarder kroner hver på FoU. Det er tre ganger mer enn de totale norske forskningsbevilgningene. Norge har imidlertid gode fortrinn for å satse på kunstig intelligens. Vi har fremragende norske helseregistre og biobanker, robuste samfunnsinstitusjoner og utfordrende geografi, samt et gryende økosystem for oppstartsbedrifter. Smarte løsninger for Norge kan bli ettertraktet hos land som har samme utfordringer som oss, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia.

Foruten den humanoide roboten "Pepper" vil det bli stilt ut flere eksempler på bruk av kunstig intelligens under seminaret.

Les mer om arrangementet her: https://www.abelia.no/arrangementer/ikt/ai-na/

For intervjuavtale med Ketil Solvik-Olsen:
Rådgiver Rikard Gaarder Knutsen, rgk@sd.dep.no / 22248116

For intervjuavtale med Nikolai Astrup:
Rådgiver Daniel Torkildsen, daniel.torkildsen@stortinget.no / 99105828

For intervjuavtale med Torgeir Micaelsen:
Rådgiver Silje Grytten, silje.grytten@stortinget.no / 92645256

For andre intervjuavtaler:
Kommunikasjonssjef Cathrine Stang Lund (Telenor) cathrine-stang.lund@telenor.com / 95872699
Kommunikasjonsdirektør Steinar Q. Andersen (Abelia) steinar@abelia.no / 90671341

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Abelia

Abelia
Abelia
Middelthunsgate 27
0305 Oslo

23 08 80 70http://www.abelia.no

Abelia er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter med over 2050 medlemsbedrifter og 48.000 ansatte over hele landet. Medlemmer omfatter bedrifter i blant annet IT, telekom, undervisning, forskning, konsulenttjenester, kreative virksomheter og interesseorganisasjoner. Mer informasjon: www.abelia.no.

Følg saker fra Abelia

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Abelia på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Abelia

Norge får nasjonal strategi for kunstig intelligens: Abelia feirer5.2.2019 18:05:10 CETPressemelding

Etter noen få dager i jobben, kommer digitaliseringsminister Nikolai Astrup med et viktig initiativ: Nå starter arbeidet med å utvikle en nasjonal strategi for kunstig intelligens. - Dette er viktig for hele norsk arbeid- og næringsliv. Bruken av kunstig intelligens er i kraftig vekst og teknologien vil få stor betydning fremover. Strategien må bidra til at norsk næringsliv og offentlig sektor kan utnytte mulighetene og må utvikles i nært samarbeid mellom myndigheter, utdanningsinstitusjoner, forskningsmiljøer og næringsliv, sier administrerende direktør i Abelia, Håkon Haugli.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom