Sony Music Norway

KAMARA slipper "20 Something"

Del

by:Larm-aktuelle KAMARA signerer til Sony Music, og 22-åringen slipper debutsingelen "20 Something" fredag 21. februar.

KAMARA "20 Something" artwork
KAMARA "20 Something" artwork

KAMARA er en talentfull vokalist og låtskriver, ambisiøs og målrettet, med en særegen stemme, karisma og en intens tilstedeværelse både av og på scenen.
Hun er - både i bokstavelig og overført betydning - en stemme for en generasjon.

Med "20 Something", sin første offisielle single, setter KAMARA søkelyset på utfordringer og motsetninger i hverdagen som noen-og-tjue.
Du er endelig voksen og vet at dette skal være dine beste år, men hva om ingenting er slik du trodde det skulle bli?
"Jeg trodde jeg skulle ha hele livet mitt på stell når jeg ble 21, men det har jeg absolutt ikke" sier KAMARA og utdyper "Noen dager har jeg kontroll, men ofte er det utfordrende nok bare å komme seg opp på morgenen."
Hun beskriver det hun, og mange jevnaldrende, går gjennom som en kvartlivskrise.
"Alle føler at de har så dårlig tid, at vi må bli voksne, men vi må senke skuldrene og kravene til oss selv. Ikke være så redde for å feile at vi ikke engang tør å prøve."
Selv om det er klart det er skummelt når man innser at valgene man tar kan påvirke hele livet videre.
"Men det å finne sin egen sannhet og stå opp for seg selv er utrolig befriende."
KAMARAs sannhet er musikk.
"Da jeg var 15 drømte jeg om så mye av det som har skjedd og skjer nå" forteller hun "NRK Urørt åpnet mange dører. Bare tenk å få spille på Øya, og bli invitert tilbake!"
Det å ha sessions - skrive låter - med produsenter og låtskrivere i Norge og utlandet var en drøm som ble hverdag.
Og "20 Something" kom altså til en helt uvanlig, vanlig dag på jobben.
"Vi var i session og Mugisho spilte noen beats jeg falt pladask for" forklarer hun. 
"Jeg ble inspirert og sammen med ham og Edvard Tronstad laget jeg det som etterhvert ble 20 Something".
Lydbildet i "20 Something" er aktuelt og lekende, men har allikevel noe organisk og tidløst over seg. 
Likeså budskapet, som nok treffer alle som føler, eller har følt, den forvirrende blandingen av forventning og frykt for hva fremtiden bringer.

22 år gamle Fato Kamara er født i Sierra Leone, men oppvokst i Bergen, og hun har klare ambisjoner om verdensherredømme før fylte tretti. I 2019 var KAMARA nominert til Årets Urørt på NRK P3, som i tillegg listet demo-versjonen av "Don't Call My Name". Samme år spilte hun på Vill Vill Vest-festivalen, og ble en av de store snakkisene etter sin opptreden på Øyafestivalen. I 2020 er KAMARA blant annet bekreftet til by:Larm og Øyafestivalen. 

Singelen "20 Something" er tilgjengelig overalt fredag 21. februar.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

KAMARA "20 Something" artwork
KAMARA "20 Something" artwork
Last ned bilde
KAMARA (c) Jakob Brandal Østringen
KAMARA (c) Jakob Brandal Østringen
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom