Standard Norge

Jon Sandnes er Standard Norges nye styreleder

Del

Jon Sandnes mener standardisering er helt avgjørende for at samfunnet skal kunne levere bærekraftige løsninger i tiden framover. Han tar over etter tidligere leder av Statsbygg Øyvind Christoffersen, som har sittet som styreleder i to perioder.

Jon Sandnes, som har ledet BNL med stø hånd gjennom mange år, tiltrådte 2. juni som spesialrådgiver for et NHO-prosjekt knyttet til Fremtidens lønn og tariff. Han har allerede flere år bak seg som styremedlem i Standard Norge.

Med Øyvind Christoffersen på toppen har Standard Norge utviklet en ambisiøs strategi og tatt store utviklingssteg. Sterke trender knyttet til blant annet digitalisering, automatisering, bransjeglidning og klima- og miljøutfordringer har gitt nye muligheter for standardiseringen i den tiden Christoffersen har ledet styret.

Den nye styrelederen, Jon Sandnes, mener standardisering er avgjørende for at samfunnet skal kunne levere bærekraftige løsninger.

-          Skal vi som samfunn ta vårt ansvar og levere på FNs bærekraftsmål så er strategien samlet i det 17. bærekraftmålet, nemlig det som handler om samarbeid. Utvikling av standarder er samarbeid satt i system. Standard Norge invitere alle interessenter til et samarbeid om nødvendige forhold som må standardiseres. Arbeidsformen bidrar til eierskap, gjennomføringsevne, åpenhet og transparens, påpeker Sandnes.

Sandnes har gjennom sin ledelse i BNL tydeliggjort viktigheten av digitalisering i byggenæringen og samfunnet generelt.

-          Vi lever alle i en verden der store datamengder digitaliseres. Skal digitalisering fungere som en god verktøykasse innenfor de forskjellige næringene så er standardisering en nødvendighet, og stikk i strid med hva noen kan tenke bidrar det også til innovasjon og vekst, understreker han.

Den nye styrelederen ser fram til å bidra til å sette standardisering ytterligere på kartet i samfunnet sammen med en kompetent organisasjon.

-          Det er med stor ydmykhet jeg går inn i rollen som styreleder, men er veldig glad for at Standard Norge har både en ledelse og ansatte som er godt kvalifisert og godt rustet til å gjøre denne viktige samfunnsoppgaven, sier han.

Kontakter

Bilder

Jon Sandnes (Foto: Nicolas Tourrenc / Standard Norge)
Jon Sandnes (Foto: Nicolas Tourrenc / Standard Norge)
Last ned bilde

Om Standard Norge

Standard Norge
Standard Norge
Lilleakerveien 2A
0283 Oslo

+47 67 83 86 00http://www.standard.no

Standard Norge utvikler og forvalter standarder i Norge, og har enerett på å utgi Norsk Standard. Medlemmene våre er både næringsliv, myndigheter, interesseorganisasjoner, forbrukerorganisasjoner, forskningsinstitusjoner og andre. Over 3 000 norske eksperter er med i standardiseringsarbeid i regi av Standard Norge på nasjonalt eller internasjonalt plan.

Følg pressemeldinger fra Standard Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Standard Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Standard Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom