Bane NOR

Jon Georg Dale markerer byggestart i Drammen

Del

Bane NOR markerer oppstart av hovedarbeidene i InterCity-prosjektet Nytt dobbeltspor Drammen-Kobbervikdalen torsdag 19. desember klokken 14. Samferdselsminister Jon Georg Dale skal fyre av den formelle åpningssalven på anleggsområdet i Skoger.

Bane NOR skal bygge nytt dobbeltspor på Vestfoldbanen fra Drammen stasjon til Skoger, der det nye sporet kobler seg på eksisterende dobbeltspor. Prosjektet inkluderer en 7km lang tunnel gjennom Strømsåsen, ombygging av Drammen stasjon og Gulskogen stasjon, samt dobbeltspor mellom de to stasjonene. Når det nye dobbeltsporet åpner for trafikk i 2024, blir det mulig å kjøre fire tog i timen hver vei mellom Tønsberg og Oslo.

Arrangementet 19. desember markerer starten på prosjektets omfattende arbeider i Drammen. Samferdselsminister Jon Georg Dale kommer for å holde en tale og avfyre den tradisjonelle åpningssalven på tunnelforskjæringen. Også Drammens avtroppende ordfører Tore Opdal Hansen og Utbyggingsdirektør i Bane NOR Stine Undrum skal tale. Det vil bli enkel servering.

Arrangementet er lukket, og deltagerne kommer fra Bane NOR, entreprenøren Veidekke og deres underleverandører, samferdselsdepartementet, kommune og fylkeskommune, samt andre myndigheter. Pressen er velkommen.

Tid: 19. desember 2019 klokken 14

Sted: Bane NORs anlegg på Gulliksrud i Drammen 

Praktisk informasjon:

  • Alle gjester må ha gul vest og hjelm, Bane NOR har dette til utlån
  • Man kan ikke bevege seg utenfor oppmerket område på anlegget
  • Deltagere oppfordres til å sitte på med buss fra Drammen stasjon klokken 13.30
  • Dersom man ønsker å kjøre selv, kontakt oss for kjørerute

Påmelding: Gi beskjed så snart som mulig til sveesb@banenor.no

Kontakter

Esben Svendsen
Kommunikasjonsrådgiver
E-post: sveesb@banenor.no
Telefon: 4020 6130

Lenker

Om Bane NOR

Bane NOR
Bane NOR
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

22 45 50 00https://www.banenor.no

Bane NOR er et statlig foretak med ansvar for den nasjonale jernbaneinfrastrukturen.

Foretaket har ansvaret for planlegging, utbygging, forvaltning, drift og vedlikehold av det nasjonale jernbanenettet, trafikkstyring og forvaltning og utvikling av jernbaneeiendom. Bane NOR har det operative koordineringsansvaret for sikkerhetsarbeidet og operativt ansvar for samordning av beredskap og krisehåndtering.

Bane NOR har om lag 3.500 ansatte og har hovedkontor i Oslo.

Følg pressemeldinger fra Bane NOR

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom