Avinor

Jevn økning i antall flyreiser - trafikktall for mai 2021

Del

I mai ble det gjennomført 1 067 700 flyreiser over Avinors lufthavner. Av disse var 946 823 innlandsreiser.

Pandemien preger fortsatt trafikktallene, men sammenlignet med mai 2020 øker antall reisende med 78,6 prosent. Sammenlignet med mai 2019 synker antall reisende med 77 prosent.

– Vi ser nå at det er mer bevegelse i markedet, og da spesielt på innland som ser en jevn økning uke for uke. Sett opp mot 2020 er det en god økning på både innland og utland, men bruker vi 2019 som referanse ser bilde ganske annerledes ut med en nedgang på henholdsvis 65 prosent (64,6 prosent) innenlands og 96 prosent utenlands. Så trafikken ligger fortsatt godt under det vi før pandemien anså som et normalnivå, men med videre lettelser i restriksjoner forventer vi en jevn økning inn i sommermånedene grunnet mer mobilitet i samfunnet, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Gaute Skallerud Riise.

Antall flybevegelser øker med 41 prosent sammenlignet med samme måned i 2020, og synker med 42,3 prosent sammenlignet med 2019.

Tallene finner du her.

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Dokumenter

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom