NGI

Invitasjon til pressekonferanse

Del

Ekspertgruppa for Hennsetskredet på Heim presenterer årsaksrapporten for skredet

Leder for ekspertgruppa for Hennsetskredet, administrerende direktør for NGI - Norges Geotekniske Institutt, Lars Andresen, inviterer til pressekonferanse. Andresen vil fortelle hva ekspertgruppa mener var de utløsende årsakene for skredet, og han vil overlevere ekspertgruppas årsaksrapport til Statens Vegvesen.  

Ekspertgruppa som har utarbeidet rapporten om årsaken til skredet fredag 2. september 2022 består av leder Lars Andresen (NGI), Anders Beitnes, Johan Arnt Vatnan, Arnstein Watn og Ingrid Havnen (NVE). 

Prosjektdirektør Ove Nesje fra Statens Vegvesen vil være der til å ta imot rapporten. 

Ekspertgruppa vil fortsette arbeidet med å utarbeide en rapport med forslag til lærings- og forbedringspunkter. Denne rapporten vil presenteres før påske 2023.  

Praktisk informasjon 

Tid: Mandag 12. desember klokka 12:00 

Sted: Amfiet på NINA-huset, Høgskoleringen 9, 7034 Trondheim 

Klikk her for påmelding

Oppmøte seinest 11:45. 

Pressekonferansen vil bli overført digitalt på NGIs YouTube-kanal: https://www.youtube.com/@NGIInfo  


Spørsmål? 
 
Har du spørsmål, ta kontakt med kommunikasjonssjef i NGI, 
Øydis U. Castberg på telefon 94 80 31 52 eller e-post oydis.castberg@ngi.no

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om NGI

NGI
NGI
Sandakerveien 140
0484 Oslo

22 02 30 00http://www.ngi.no

På sikker grunn

NGI – Norges Geotekniske Institutt – er et uavhengig, internasjonalt senter for forskning og rådgivning innen ingeniørrelaterte geofag, der vi integrerer kunnskap mellom geoteknikk, geologi og geofysikk. Vår forskning gir kunnskap som styrker norsk næringsliv til å løse noen av de viktigste utfordringene vi står overfor innenfor klima, miljø, energi og naturfarer.

Siden opprettelsen av NGI på starten av 1950-tallet har vi tiltrukket oss dedikerte fagfolk og eksperter på bruk av geomaterialer som byggegrunn og byggemateriale, skredproblematikk og forurensning av grunnen. Utvikling og anvendelse av ny teknologi står helt sentralt i vår virksomhet for å finne bærekraftige løsninger og sikre at vi bygger et samfunn på sikker grunn. Vår ekspertise og løsninger er kjent og etterspurt i store deler av verden.

NGI er organisert som en privat stiftelse med hovedkontor og laboratorier i Oslo, avdelingskontor i Trondheim, forskningsstasjon for snøskred på Strynefjellet, kontor i Stryn, og utenlandskontorer i Houston, Texas, USA, og i Perth, Western Australia, i tillegg til samarbeidsavtaler med veletablerte selskap og institusjoner i store deler av verden.

Som en av hovedpartnerne støtter NGI Ingeniører Uten Grenser (IUG) økonomisk og gjennom å bidra med ingeniørkompetanse til IUGs oppdrag for norske bistandsorganisasjoner.

Følg pressemeldinger fra NGI

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NGI på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NGI

NGI-led EU project will digitize the mining industry and ensure increased sustainability18.11.2022 12:31:35 CET | Press release

Europe has a growing need for critical raw materials and wants to be more self-sufficient when it comes to supply. But how to extract minerals in the most sustainable way possible? The recently funded innovation action DINAMINE will develop and showcase how innovative solutions and digital technology, such as robots, artificial intelligence, and automation, can make small and medium-sized mines more efficient and sustainable.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom