NLA Høgskolen

Internasjonale studenter med engasjement for studentdemokrati

Del

Vil arbeide for bedre integrering av internasjonale studenter i studentmassen.

Madhu Bilas Neupane, studentrepresentant i NLA Høgskolens styre.
Madhu Bilas Neupane, studentrepresentant i NLA Høgskolens styre.

Studentparlamentet (SP) ved NLA Høgskolen, som er høgskolens øverste studentdemokratiske organ, gjennomførte nylig valg. Av totalt 14 medlemmer er tre av de valgte medlemmene internasjonale studenter ved NLA.

I høgskolens styre blir (36) fast medlem. Han tar for tiden tar en master i interkulturelle studier ved campus Sandviken i Bergen, og uttrykker at han ser frem til å sitte i høgskolestyret.

— Jeg ønsker å arbeide for et godt akademisk miljø for studentene, og også bidra til kunnskap om et sosiokulturelt mangfold. Jeg ønsker også å lære mer om hvordan vi kan bidra til å integrere internasjonale studenter ved høgskolen.

Neupane er fra Nepal og har tidligere engasjert seg i studentpolitikk- og arbeid i studenttiden sin.

 Abednego Akwasi Asante Asiedu, som også tar en master i interkulturelle studier, blir kommunikasjonsansvarlig og vara for FOU-utvalget. Jahanzaib Safdar, som tar en master i global journalistikk, blir politisk nestleder og fast medlem i FOU-utvalget.

Leder av Studentparlamentet, Vår Eline Nilsen, tok gjenvalg, og uttrykker at hun er godt fornøyd med sammensetningen av det nye styret. 

— Jeg syntes det er kjempefint at vi endelig har fått med internasjonale studenter! Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med årets Studentparlament og gleder meg til å lede denne gjengen gjennom året! Jeg har troen på at vi får til masse!

Å ha et godt sammensatt styre bidrar til å løfte inn flere viktige perspektiver i studentarbeidet, mener organisasjonskonsulent Susanne Sævdal Bere ved NLA.

— Det sterke engasjementet blant de internasjonale studentene kan også bidra til at internasjonale studenter i større grad blir en integrert del av studentmassen ved NLA, legger hun til.

Studiesjef Marit Offerdal bifaller engasjementet. 

— De internasjonale studentene er en viktig ressurs for NLA Høgskolen, både faglig og læringsmiljømessig, og de kan gi oss et nyttig utenfrablikk i vårt arbeid med å heve kvaliteten på utdanningene våre.

Nøkkelord

Kontakter

Turid.vevatne@nla.no
Hildegunn.bernsen@nla.no
Simen.sovik@nla.no
Jo.stevenson@nla.no

Bilder

Madhu Bilas Neupane, studentrepresentant i NLA Høgskolens styre.
Madhu Bilas Neupane, studentrepresentant i NLA Høgskolens styre.
Last ned bilde
Madhu Bilas Neupane og leder av Studentparlamentet, Vår Eline Nilsen
Madhu Bilas Neupane og leder av Studentparlamentet, Vår Eline Nilsen
Last ned bilde

Om NLA Høgskolen

NLA Høgskolen
NLA Høgskolen
Pb 74 Sandviken
5812 Bergen

55 54 07 00http://www.nla.no

NLA Høgskolen er en offentlig akkreditert privat høgskole med et bredt studietilbud i Bergen, Oslo og Kristiansand. NLA har et kristent verdigrunnlag og tilbyr utdanning, uansett livssyn.

Følg pressemeldinger fra NLA Høgskolen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NLA Høgskolen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NLA Høgskolen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom