UiT Norges arktiske universitet

Internasjonal konferanse om bruk av teknologi for å bekjempe global kriminalitet

Del

Kriminaliteten i verden blir stadig mer kompleks, transnasjonal og teknologisk avansert og legger press på de nasjonale rettssystemene. Dette er tema for en konferanse i regi av UiT Norges arktiske universitet i Tromsø 29.–30. august. Første dag er åpen for pressen.

Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos

For å møte den globale kriminaliteten blir nye metoder og teknologier tatt i bruk. Eksempler på dette er masseovervåkning, dataprogrammer som forutser kriminalitet, automatisk behandling av personopplysninger for å håndheve lov og rett og bruk av dyplæring, en form for maskinlæring, til straffefastsettelse. 

For å bruke slike metoder effektivt og på en måte som ivaretar menneskerettighetene, krever det at både jurister og forskere forstår hvordan teknologien fungerer. I tillegg forutsetter det at IT-utviklere kjenner til rettsreglene og prinsippene som ligger til grunn for rettsstaten. 

Dette er bakgrunnen for konferansen Crime Control, Security and New Technologies, der både FakeNews og AI står på programmet. 

Her finner du hele programmet. 

Arrangører er forskergruppa i Crime Control and Security Law ved UiT og Max Planck Institute for the Study of Crime, Security and Law. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos
Last ned bilde

Lenker

Om UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet
UiT Norges arktiske universitet
Hansine Hansens veg 18
9019 Tromsø

77 64 40 00https://uit.no/

Følg pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiT Norges arktiske universitet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom