Innovasjon Norge

Innovasjon Norge støtter næringslivet i en vanskelig periode

Del

- Vi vil gjøre det vi kan for å hjelpe næringslivet gjennom den vanskelige tiden koronaviruset har bragt oss inn i, sier administrerende direktør Håkon Haugli. – Jobben vår er å bidra til vekst og verdiskaping i næringslivet, og den jobben er enda viktigere nå enn ellers.

Administrerende direktør Håkon Haugli. Foto: Astrid Waller.
Administrerende direktør Håkon Haugli. Foto: Astrid Waller.

Deler av næringslivet står overfor store utfordringer som følge av koronaviruset, særlig utfordringer med likviditet for utsatte bedrifter og bransjer.
Regjeringen presenterte sine tiltak for å gjøre situasjonen enklere for næringslivet den 13. mars. Innovasjon Norges ordninger er del av dette, og for å bidra mest mulig effektivt i denne krevende situasjonen har vi en rekke tiltak:

  1. Innovasjon Norge gjør det lettere å få utsettelse på avdrag for våre kunder. Vi har forenklet prosessen og behandler søknadene raskt.
  2. Vi øker kapasiteten på saksbehandling for raskt å kunne tilby rådgivning og hjelp.
  3. Vi er lett tilgjengelig for gründere og vekstbedrifter. Kontakt Vekst- og gründersenteret på telefon 22 00 25 00.
  4. Innovasjon Norge har rause lånerammer som kan dekke bedriftenes behov.
    Regjeringen vil også vurdere lånerammene etter hvert og se an etterspørselen etter lån.
  5. Bedrifter som sliter med likviditet på kort sikt, kan få hjelp. Innovasjon Norge tilbyr lån til ulike betingelser, avhengig av type bedrift. Se www.innovasjonnorge.nofor mer informasjon.
  6. Innovasjon Norge er fleksible, snakker med hver enkelt bedrift og gjør nødvendige vurderinger i samarbeid med bedriften.
  7. Alle kontorene er åpne, selv om medarbeiderne jobber hjemmefra. Bedrifter kan kontakte Innovasjon Norge på e-post eller telefon som normalt.
  8. Innovasjon Norge henviser bedriftene til andre deler av virkemiddelapparatet hvis de mener det er andre som kan dekke behovet bedre. IN har bred kontakt med næringslivet, kontorer i hele landet og et nært samarbeid med banksektoren.

I tillegg vurderer Innovasjon Norge i samråd med sine oppdragsgivere alternative tiltak og tiltakspakker for å møte mulige utfordringer som kan komme på litt lenger sikt.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Administrerende direktør Håkon Haugli. Foto: Astrid Waller.
Administrerende direktør Håkon Haugli. Foto: Astrid Waller.
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom