Innovasjon Norge

Innovasjon Norge beklager Sommarøy-saken

Del

Innovasjon Norge beklager at vi har bidratt til å skape en historie om Sommarøy i Troms der det ikke var tydelig at dette var en markedskampanje Innovasjon Norge sto bak.

Administrerende direktør Håkon Haugli. Foto: Esben Johansen.
Administrerende direktør Håkon Haugli. Foto: Esben Johansen.

I de siste dagene har mange medier både nasjonalt og internasjonalt fortalt historien om Sommarøy i Troms som ønsker å bli tidsfritt samfunn. Dette er resultatet av en kampanje Innovasjon Norge har satt i gang, og vår rolle har ikke vært tydelig. Det beklager vi.

Vår intensjon har ikke vært å lure noen. En av våre oppgaver er å markedsføre Norge som reisemål. Målet med kampanjen var å skape oppmerksomhet om Norge og særlig Nord-Norge som reisemål på nye måter. Tradisjonell annonsering ikke lenger er like effektivt og vi prøver derfor ut nye måter å markedsføre Norge på.

Innovasjon Norges oppgave er å markedsføre, bidra til å utvikle og være en kompetansepartner for norsk reiselivsnæring. Virksomheten er i daglig kontakt med reiselivsaktører over hele landet, som alle ønsker oppmerksomhet om sine destinasjoner og reiselivsprodukter. Det er viktig for Innovasjon Norge å basere sin virksomhet på fakta og kunnskap om reiseliv og næringsutvikling.

- Vi skal være en åpen, transparent og pålitelig aktør, og derfor tar vi denne saken svært alvorlig. Vi går nå gjennom rutinene våre for kampanjer av denne typen, sier administrerende direktør Håkon Haugli.

Initiativet til denne kampanjen kom opprinnelig fra Innovasjon Norge, og den er utarbeidet i samarbeid med lokale aktører på Sommarøy og vårt internasjonale reklamebyrå.

Kontakter

Bilder

Administrerende direktør Håkon Haugli. Foto: Esben Johansen.
Administrerende direktør Håkon Haugli. Foto: Esben Johansen.
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

Dette mener Innovasjon Norge om statsbudsjettet for 20207.10.2019 11:41:46 CESTPressemelding

- Dette er et godt budsjett for videre utvikling og nødvendig omstilling av norsk næringsliv. Budsjettforslaget gir Innovasjon Norge økte muligheter til å bidra med risikokapital til norske vekstbedrifter. Norge trenger bedrifter som vokser, gir arbeidsplasser og bidrar med skatter og eksportinntekter som sikrer den fremtidige velferden for oss alle, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom