BKLFBKLF

Innlemmer to nye glutenfrie kornsorter i Brødskala'n

Del

Frem til nå er det kun havre av de glutenfrie kornsortene som har vært inkludert i Brødskalaberegningen. Nå er det også mulig å legge inn de glutenfrie kornsortene hirse og sorghum når grovheten skal beregnes. Dette er gode nyheter for cøliakere og andre som spiser glutenfritt, som til nå ikke har hatt noe merking av grovhet på bakevarer.

Formålet med Brødskala'n er å hjelpe forbrukere til å velge sunt i en travel hverdag. Velger man et brød med tre eller fire kakestykker på Brødskala'n, vil fire skiver av dette dekke myndighetenes anbefalte daglige inntak av grove kornprodukter.

Brødskala’n har til nå omfattet kornsortene hvete og hvetesortene spelt, emmer og enkorn, samt rug, bygg og havre. Utvidelsen av Brødskala'n med de to glutenfrie kornsortene vil gjøre det enklere for de glutenfrie konsumentene å ta sunnere valg når de skal handle bakevarer. Tilveksten vil først og fremst gagne de som baker og spiser glutenfritt, men vil også være til nytte og inspirasjon for andre som ønsker å ta i bruk flere kornsorter enn det de gjør i dag. Alle bakere får nå mulighet til å bruke disse kornsortene uten å måtte redusere grovhetsprosenten på Brødskala'n.

Nye muligheter for sunnere glutenfrie bakevarer

Forskningsmiljøene understreker stadig hvor usunne mange glutenfrie produkter egentlig er. Disse spesialproduktene er ofte høyprosesserte med et høyt innhold av næringsfattig stivelse, sukker, fett og mettet fett og et lavt innhold av fullkorn, fiber, protein, vitaminer og mineraler. Å utvide Brødskala’n til å omfatte flere (glutenfrie) kornsorter, slik at bruken av merket også kan omfatte glutenfrie produkter, kan være et godt tiltak for å oppmuntre de glutenfrie produsentene til å utvikle og produsere sunnere bakevarer.

På sikt kan det bli aktuelt å utvide med flere sunne, glutenfrie kornsorter, noe som vil gjøre det mulig å sidestille glutenfritt med glutenholdig når det gjelder bruk av fullkorn. Dette vil være et kjempeløft for det glutenfrie markedet.

Det er Baker- og Konditorbransjens Landsforening som er eier av Brødskala'n, og du kan lese mer om merkeordningen her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om BKLF

BKLF
BKLF
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

https://www.bklf.no/

Baker- og konditorbransjens Landsforening er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme faget og bakerivirksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.

Følg pressemeldinger fra BKLF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BKLF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom