NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Ingeniører krever at økt verdiskaping gir økt lønn

Del

- Mange forventer over fire prosent i lønnsoppgjøret, sier leder for NITO-ingeniørene i privat sektor.

Tom Helmer Christoffersen, leder i NITO Privat
Tom Helmer Christoffersen, leder i NITO Privat

Fire av ti NITO-medlemmer forventer minimum fire prosent i årets lønnsoppgjør. Etter flere moderate år er medlemmenes forventninger store. NITOs medlemmer vil ha betydelig økt kjøpekraft. Fjorårets lønnsøkning ble i stor grad spist opp av økte strømpriser.

- Næringslivet i Norge går bra. Det er bedre tider, verdiskapingen er stor. Våre medlemmer forventer i årets mellomoppgjør en merkbar reallønnsvekst, sier en forhandlingsklar Tom Helmer Christoffersen, leder av NITO Privat.

Fire av ti forventer fire prosent eller mer i lønnsøkning, og hele tre av fire forventer minst tre prosent viser en undersøkelse som NITO har gjort.

Ingeniørene skal ha sin del av oppturen

NHOs økonomibarometer viser at industrien er optimistisk. Mange bedrifter planlegger økte investeringer i året som kommer. I årene med lavkonjunktur har NITOs tillitsvalgte vist forståelse for bedriftenes økonomiske situasjon og godtatt moderate lønnsoppgjør.

- De ansattes kompetanse og innsats er virksomhetenes viktigste ressurs. Nå peker pilene for norsk økonomi oppover igjen. Etterspørselen etter ingeniører øker, og NITOs medlemmer forventer derfor reell økning i kjøpekraften i år, sier Christoffersen.

- Våre medlemmer har stått på og vist moderasjon i mange år på rad. Når de fleste virksomhetene nå går bra, så skal medlemmene ha igjen for verdiskapingen de har bidratt til, avslutter han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Tom Helmer Christoffersen, leder i NITO Privat
Tom Helmer Christoffersen, leder i NITO Privat
Last ned bilde

Om NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
Støperigata 1
0119 Oslo

http://www.nito.no

NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med over 88 000 medlemmer. NITO organiserer ingeniører og teknologer med høgskole-/universitetsutdanning eller tilsvarende kompetanse.

Følg saker fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Mulig streik i sykehusene fra tirsdag: - Erfaring og kompetanse gir ikke utslag i bedre lønn19.9.2019 10:08:20 CESTPressemelding

- Det ble brudd for ingeniører og teknologer på sykehusene i årets mellomoppgjør fordi arbeidsgiver ikke respekterer tariffavtalen. Hvis meklingen på mandag ikke fører fram, blir det streik. Vi sakker akterut i lønnsutviklingen sammenliknet med grupper med like lang utdanning. Erfaringen vår og kompetanse vi sitter på blir ikke verdsatt av arbeidsgiver, sier Brynhild Asperud, leder NITO Spekter.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom