Ingen tvil - vi elsker norske jordbær!

Hun viser til en omnibusundersøkelse gjennomført av Norstat i perioden 5.mai til 12.mai i år, bestående av et landsrepresentativt utvalg med personer fra 15 år og eldre.
Varmen gjør at vi kan forvente jordbær til vanlig tid
Børe Vold fra Stange Elton gård i Stange Vestbygd er jordbærprodusent og sitter også i styringsgruppen for jordbær i GrøntProdusentenes samarbeidsråd. Han kan fortelle at jordbærene er i rute og at vi nå kan glede oss over god tilgang på flotte norske jordbær.
Naturens eget sunne godteri!
- Ikke bare er jordbær noe av det beste som finnes – de er også proppfulle av vitamin C og fiber, og gir lite kalorier! Vitamin C er viktig for et normalt immunforsvar og fiber gjør godt for fordøyelsen, forteller ernæringsrådgiveren.
Ikke bare er jordbærene gode som dessert og snacks. Iselin oppfordrer også til å utforske litt og bruke jordbær i andre retter i tillegg til snacksen.
- Jordbær i salater er friskt og godt, og er en av mine favoritter nå i varmen. Med en frisk sommersalat med jordbær blir det lett halve tallerken med grønt til grillmaten og vel så det – og det gjør godt for helsen!
Ernæringsrådgiveren kan fortelle at det er en sammenheng mellom inntak av frukt, bær og grønnsaker og redusert risiko for hjerte- og karsykdommer og flere kreftformer.
- Det er først og fremst et variert inntak av både frukt, bær og grønnsaker som er gunstig for helsen vår. Et godt tips er derfor å fylle halve tallerkenen med frukt, bær og grønnsaker til hvert måltid.
Sommerfavoritter med jordbær:
- Smoothiebowl med jordbær og basilikum
- Sommersalat med jordbær og cherrytomater
- Jordbærsalsa med agurk og rødløk
- Jordbærbruschetta
Bær til frokost!
- Vi nordmenn kan godt spise litt mer bær! Hvorfor ikke nyte sesongen til det fulle og inkludere jordbær i frokosten også? Det er lite som er så godt som en god start på dagen med havregrøt, toppet med masse jordbær! Eller hva med jordbær i müsliskålen?
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring og midlertidig pressekontakt
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noToril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder





Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Slik unngår du magevondt og forstoppelse i julen17.12.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
Mange opplever å bli ekstra «stinne» etter julemåltidene. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) minner om at små justeringer – og litt mer grønt – kan gjøre en stor forskjell for fordøyelsen gjennom høytiden.
Rekord på rekord for norske epler19.11.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
Det har aldri vært høstet så mye norske epler – og aldri vært solgt så mye. Per 1.november var det omsatt over 1500 tonn mer norske epler enn på samme tidspunkt i fjor.
Tydelige sosiale forskjeller i hvor mye frukt og grønt barn spiser18.11.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
En ny forbruksundersøkelse viser klare forskjeller i hvor mye frukt og grønt barn får i seg. Inntaket varierer etter foreldrenes inntekt og utdanning. Opplysningskontoret for frukt og grønt og Nasjonalforeningen for folkehelsen etterlyser tiltak som kan sikre like muligheter for god helse.
Nordmenn kaster 9 kilo frukt og grønt i året10.11.2025 07:37:41 CET | Pressemelding
Hver nordmann kaster rundt ni kilo frukt og grønt i året – tre fulle handleposer med spiselig mat. For en familie på fire blir det over 35 kilo rett i søpla. Opplysningskontoret for frukt og grønt forklarer hva som bør kastes – og hva som kan reddes.
Vinnere av NM i frukt og grønt dagligvare 202523.10.2025 15:36:40 CEST | Pressemelding
Under Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) sin fagdag i Bjørvika i dag, ble vinnerne av NM i frukt og grønt dagligvare 2025 kåret. Her er årets vinnere.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
