Ingen tvil - vi elsker norske jordbær!

Hun viser til en omnibusundersøkelse gjennomført av Norstat i perioden 5.mai til 12.mai i år, bestående av et landsrepresentativt utvalg med personer fra 15 år og eldre.
Varmen gjør at vi kan forvente jordbær til vanlig tid
Børe Vold fra Stange Elton gård i Stange Vestbygd er jordbærprodusent og sitter også i styringsgruppen for jordbær i GrøntProdusentenes samarbeidsråd. Han kan fortelle at jordbærene er i rute og at vi nå kan glede oss over god tilgang på flotte norske jordbær.
Naturens eget sunne godteri!
- Ikke bare er jordbær noe av det beste som finnes – de er også proppfulle av vitamin C og fiber, og gir lite kalorier! Vitamin C er viktig for et normalt immunforsvar og fiber gjør godt for fordøyelsen, forteller ernæringsrådgiveren.
Ikke bare er jordbærene gode som dessert og snacks. Iselin oppfordrer også til å utforske litt og bruke jordbær i andre retter i tillegg til snacksen.
- Jordbær i salater er friskt og godt, og er en av mine favoritter nå i varmen. Med en frisk sommersalat med jordbær blir det lett halve tallerken med grønt til grillmaten og vel så det – og det gjør godt for helsen!
Ernæringsrådgiveren kan fortelle at det er en sammenheng mellom inntak av frukt, bær og grønnsaker og redusert risiko for hjerte- og karsykdommer og flere kreftformer.
- Det er først og fremst et variert inntak av både frukt, bær og grønnsaker som er gunstig for helsen vår. Et godt tips er derfor å fylle halve tallerkenen med frukt, bær og grønnsaker til hvert måltid.
Sommerfavoritter med jordbær:
- Smoothiebowl med jordbær og basilikum
- Sommersalat med jordbær og cherrytomater
- Jordbærsalsa med agurk og rødløk
- Jordbærbruschetta
Bær til frokost!
- Vi nordmenn kan godt spise litt mer bær! Hvorfor ikke nyte sesongen til det fulle og inkludere jordbær i frokosten også? Det er lite som er så godt som en god start på dagen med havregrøt, toppet med masse jordbær! Eller hva med jordbær i müsliskålen?
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring og midlertidig pressekontakt
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noToril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder





Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Når grønt møter grill, skjer det noe magisk9.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Grillsesongen er i gang, og det er ikke bare kjøttet som fortjener plass over glørne. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) oppfordrer flere til å legge grønnsaker – og gjerne frukt – på grillen i sommer.
Slik unngår du å kaste frukt og grønt før sommerferien2.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Skal du reise bort i sommer? Med noen enkle grep kan du redusere matsvinn i dagene før avreise – og samtidig sørge for at det er hyggelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
Nye kåringer skal løfte økologisk frukt og grønt i dagligvarebransjen19.6.2025 08:24:38 CEST | Pressemelding
For første gang i konkurransens 18-årige historie lanseres det to nye priser i NM i frukt og grønt dagligvare for å fremme økologisk frukt og grønt: «Beste butikk på økologisk frukt og grønt» og «Beste kjede på norsk økologisk frukt og grønt».
Disse grønnsakene får TikTok til å koke15.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Et raskt søk på #cabbagesteaks eller #crispypotatoes på TikTok gir millioner av treff. Grønnsaker har blitt en av de heteste mattrendene i 2025 – både blant hjemmekokker og influensere. Alt fra kålbiffer med urtesmør til ovnsbakte grønnsaker med hot honey er blant det mest populære innholdet akkurat nå.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom