Spekter

Ingen streik i Posten

Del

- Spekter og Posten Norge AS er fornøyd med at vi med bistand fra Riksmekleren har kommet til enighet med LO Stat/Fagforbundet i årets lønnsoppgjør. Dermed unngår vi at Postens kunder blir rammet av streik som kunne ha redusert posttjenestene betydelig, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten.

Anne-Kari Bratten, adm.dir. i Spekter. Foto: Thomas Kleiven
Anne-Kari Bratten, adm.dir. i Spekter. Foto: Thomas Kleiven

Gjennom meklingen har partene på nytt diskutert og kommet fram til at resultatene i Posten i den ekstraordinære situasjonen gjennom pandemien, gir grunnlag for en noe høyere økonomisk lønnskompensasjon enn det som ble avtalt i forhandlingene i årets lønnsoppgjør mellom Posten Norge AS og Fagforbundet.

Det er også enighet om at Posten Norge AS og Fagforbundet Post og finans frem mot neste hovedoppgjør i 2024 skal gjennomføre et partsarbeid for å blant annet gjennomgå og vurdere hvordan stillingsstruktur og lønnssystem kan bidra til å sikre nødvendig kompetanse og legge til rette for å opprettholde Postens konkurranseevne.

Kontakter

Bilder

Anne-Kari Bratten, adm.dir. i Spekter. Foto: Thomas Kleiven
Anne-Kari Bratten, adm.dir. i Spekter. Foto: Thomas Kleiven
Last ned bilde

Om Spekter

Spekter
Spekter
Fridtjof Nansens vei 19
0306 Oslo

47 65 70 00http://www.spekter.no

Spekter er en arbeidsgiverforening som organiserer virksomheter med over 238 000 ansatte og er dominerende innen sektorene helse, samferdsel og kultur.

Følg pressemeldinger fra Spekter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Spekter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Spekter

Statsbudsjett 2023: – En ny økonomisk virkelighet6.10.2022 12:18:15 CEST | Pressemelding

– Vi er inne i en utfordrende økonomisk situasjon for landet. Den viktigste oppgaven er å få bukt med den galopperende prisveksten, og holde renta nede. Samtidig må vi nå unngå handlingspanikk, sier administrerende direktør i Arbeidsgiverforeningen Spekter, Anne-Kari Bratten. Spekter tar nå til orde for en ny samfunnskontrakt i trepartssamarbeidet for å sikre sysselsetting, verdiskaping og velferd.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom