Randstad

Ingen jobber er trygge!

Del

Trygghet er viktig for arbeidssøkere, men Randstad-sjef Eivind Bøe er helt klar på at "trygge jobber" kan knapt nok staten tilby.

Eivind Bøe, administrerende direktør i Randstad.
Eivind Bøe, administrerende direktør i Randstad.

- Arbeidsgivere ønsker å strekke seg langt for å tiltrekke seg nye medarbeidere ved å fokusere mer på trygghet. Samtidig har pandemien demonstrert at trygghet kan være skjøre ting, sier Bøe. Uavhengig av pandemien har tidligere "trygge jobber" i store oljeselskaper og også innen finanssektoren blitt effektivisert bort. Statlige selskaper er faktisk ikke noe unntak. 

Likevel er trygghet noe flere arbeidsgivere ser som en viktig faktor i fremtidig rekruttering. Det viser en indeks fra rekrutteringsselskapet Randstad som omfatter 250 toppledere.

Brått og brutal

- Det siste året har synliggjort at taktomslag kan komme brått og brutalt, sier Bøe. 

Rundt halvparten av lederne som utgjør indeksen har plassert jobb-sikkerhet høyt på listen og like bak kanskje det viktigste; konkurransedyktig lønn. Bøe merker seg dessuten at toppledere i tillegg vil tilby fleksibel arbeidstid og også øke innsatsen innen merkevarebygging.

- Kjente bedrifter har et fortrinn i arbeidsmarkedet, konstaterer Randstad-sjefen. 

Må være attraktiv

På tross av høy ledighet er det mange virksomheter som ønsker å rekruttere i tiden fremover.

- Den kompetansen som etterspørres er ofte ikke tilgjengelig og da handler det om å synliggjøre arbeidsplassen som attraktiv på flere nivåer, forteller Bøe. At jobb-trygghet løftes frem som et prioritert område er han ikke overrasket over.

Smerte og lidelse

- Denne tryggheten er viktig for alle som er kandidater til ledige stillinger. Pandemien har etterlatt mye smerte og lidelse for tusenvis av medarbeidere som trodde at jobben var trygg. En trygg arbeidsplass gir forutsigbarhet, og det er nettopp denne forutsigbarheten flere ledere vil fokusere på i rekrutteringsarbeidet, sier Bøe, og legger til:

- Så fremt en kandidat ikke er utdannet innen IT, helse eller utdanning, må tryggheten synliggjøres på andre områder.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Eivind Bøe, administrerende direktør i Randstad.
Eivind Bøe, administrerende direktør i Randstad.
Last ned bilde

Lenker

Om Randstad

Randstad
Randstad
Kristian Augusts gate 15
0164 Oslo

400 21 400http://www.randstad.no

Randstad er den globale markedslederen innen HR-service. Vi hjelper mennesker og virksomheter med å realisere sitt fulle potensial. Dette gjør vi ved å kombinere kraften i dagens teknologi med vår brennende interesse for mennesker. Dette kaller vi Human Forward. I 2020 hjalp vi mer enn to millioner kandidater med å finne en meningsfylt jobb hos en av våre 236 000 kunder. I tillegg ga vi opplæring til mer enn 350 000 mennesker. Randstad har en tilstedeværelse i 38 land over hele verden, og har en topp-tre markedsposisjon i halvparten av disse. I 2020 hadde Randstad i gjennomsnitt 34 680 egne ansatte og en omsetning på 20,7 mrd Euro. Randstad ble etablert i 1960 og har hovedkontor i Diemen i Nederland. Randstad N.V. er notert på NYSE Euronext. For mer informasjon, se www.randstad.com og www.randstad.no

I Norge har Randstad kontorer over hele landet, og tilbyr tjenester innen rekruttering, bemanning og HR-løsninger. Les mer på randstad.no.

Følg pressemeldinger fra Randstad

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Randstad på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Randstad

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom